ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Οι πιέσεις κρατούν κάτω από τις 890 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Επιφυλακτικές κινήσεις στην αγορά που περιμένει και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank. Ισχυρές πιέσεις σε Coca Cola, Jumbo και τράπεζες.

Με επιφυλακτικά βήματα κινούνται οι επενδυτές στην αρχή της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να διατηρήσει τα επίπεδα των 890 μονάδων που έχει φτάσει μετά την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών που τον έφερε κάτω από τις 900 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετική διάθεση, η εικόνα έχει αντιστραφεί, και καταγράφει απώλειες στις 11:35, που φτάνουν το 0,43% και βρίσκεται στις 889,76 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 6,57 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως ολοκληρώνεται και η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank όπου και μετά το κλείσιμο της αγοράς θα ανακοινωθούν τα στοιχεία κάλυψης ενώ θα αύριο θα ανακοινωθεί και η τιμή διάθεσης. Οι προσφορές για το ξένο βιβλίο της συνδυασμένης προσφοράς νέων μετοχών της Alpha Bank ξεπέρασαν το 1,2 δις. ευρώ. Η τιμή διάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες κινείται πάνω από το 1 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση και στο ελληνικό βιβλίο.

Το 20% των Νέων Μετοχών θα διατεθούν στη Δημόσια Προσφορά και 80% των Νέων Μετοχών θα διατεθούν στην Ιδιωτική Τοποθέτηση. Νέες Μετοχές που κατανέμονται, αλλά δεν θα καλυφθούν στη Δημόσια Προσφορά, μπορούν να ανακατανέμονται σε επενδυτές στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, εάν η ζήτηση για Νέες Μετοχές στη Δημόσια Προσφορά είναι μικρότερη από τον αριθμό των Νέων Μετοχών που είχε αρχικά κατανεμηθεί στη Δημόσια Προσφορά, και αντιστρόφως. Το ίδιο ισχύει και για τις ανακατανομές για τη διατήρηση του κανόνα της Κατά Προτεραιότητα Κατανομής, τόσο στη Δημόσια Προσφορά όσο και στην Ιδιωτική Τοποθέτηση.

Σύμφωνα με την τράπεζα η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα είναι η 13 Ιουλίου 2021.

Η αναμονή έχει φέρει οριακές απώλειες 0,08% στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης όπου έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος με την μετοχή της ΕΥΔΑΠ να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση με 3,13% ενώ χαμηλότερα κατά 0,58% βρίσκεται και η μετοχή της Coca Cola, ενώ της Jumbo χάνει 0,41%. Κέρδη 2,52% σημειώνει η μετοχή της Aegean ενώ και η μετοχή των ΕΛΠΕ καταγράφει άνοδο 1,14%.

Στις τράπεζες, ο κλαδικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,42 % με την μετοχή της Alpha Bank να καταγράφει απώλειες 1,12%, η Eurobank βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,63%, η Εθνική 0,41% ενώ η Πειραιώς ξεχωρίζει με κέρδη 1,09%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+0,79%) και Εμπορίου (+0,54%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Προϊόντων και Υπηρεσιών (-0,91%). Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Unibios +6,79% και Ιατρικό +4,12%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -12,77% και Χαϊδεμένος -11,27%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γυρίζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο, ακολουθεί το ράλι των αγορών

Η υποχώρηση των φόβων για τη μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί υψηλότερα τα χρηματιστήρια, ενώ ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ ξεπερνά πάλι τις 890 μονάδες. Ενδιαφέρον για τις τράπεζες, σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τράπεζες και Coca Cola HBC

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τραπεζικές μετοχές με Alpha Bank, Εθνική και Τρ. Πειραιώς να ενισχύονται πάνω από 2%. Κέρδη και για Coca Cola HBC, ΔΕΗ και Mytilineos καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την μετάλλαξη Όμικρον.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παρατεταμένη απουσία επενδυτών στο ΧΑ, μικρές απώλειες χάρις στη Coca Cola HBC

Για τρίτη συνεχή συνεδρίαση η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα χαμηλά των 50 εκατ. ευρώ, ενώ επικράτησαν καθαρά οι πτωτικές μετοχές. Στο 0,10% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη με άνοδο 2,38% για την Coca Cola HBC.