ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:30:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Πήραν «κεφάλι» οι πωλητές στο ΧΑ, απώλειες άνω του 3% για Alpha

Η πτώση σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους ακύρωσε την προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να ανακτήσει το επίπεδο των 890 μονάδων. Ικανοποιητική η αξία των συναλλαγών.

Λιγότερο από μία ώρα κράτησε η προσπάθεια της αγοράς να καλύψει μέρος των απωλειών της και να διεκδικήσει εκ νέου τις 890 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί εκ νέου στις 886 μονάδες, ενώ ικανοποιητική μπορεί να θεωρηθεί η αξία των συναλλαγών, μόνο που όπως όλα δείχνουν την «ανεβάζουν» οι πωλητές, οι οποίοι και κυριαρχούν. 

Στις 16:32 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,84% στις 886,09 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο επίπεδο των 885,46 μονάδων, ενώ το υψηλό διαμορφώθηκε στις 895,44 μονάδες. Στα 56,69 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, η οποία έχει βελτιωθεί αισθητά σε σύγκριση με τα επίπεδα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, στηριζόμενη και σε τρία πακέτα της Ελλάκτωρ το ύψος των οποίων ξεπερνά τα εννέα εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,99%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,40%. 

Διευρύνει τις απώλειές του στο 1,44% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί 3,35%, τη Eurobank να έχει απώλειες 1,12%, ενώ στο -1,30% η πτώση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ενδοσυνεδριακά κατόρθωσε να κινηθεί και με θετικό πρόσημο, με την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,88%. 

Η μετοχή της Alpha Bank είναι αυτή που βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς σήμερα ολοκληρώνεται και η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου  όπου και μετά το κλείσιμο της αγοράς θα ανακοινωθούν τα στοιχεία κάλυψης ενώ θα αύριο θα ανακοινωθεί και η τιμή διάθεσης. Οι προσφορές για το ξένο βιβλίο της συνδυασμένης προσφοράς νέων μετοχών της Alpha Bank ξεπέρασαν το 1,2 δις. ευρώ. Η τιμή διάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες κινείται πάνω από το 1 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση και στο ελληνικό βιβλίο.

«Βαρίδι», όμως, για την αγορά αποτελούν αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 1,76%, τον ΟΠΑΠ να έχει απώλειες 1,08%, τη ΔΕΗ να βρίσκεται στο -1,65%, ενώ μεγάλες πιέσεις ασκούνται στη Jumbo η οποία αποδυναμώνεται 3,73%. Αντίθετα σε θετική πορεία κινούνται οι τίτλοι των Aegean, Viohalco και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με κέρδη 2,19%, 0,80% και 2,07% αντίστοιχα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Νέες τοποθετήσεις στις τράπεζες έφεραν τον Δείκτη κοντά στις 880 μονάδες

Ανοδική πορεία σε συντονισμό με τις διεθνείς αγορές αλλά όχι με την ίδια ορμή. Ξεχώρισαν οι τράπεζες μετά την δημόσιευση ικανοποιητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. «Έβαλαν πλάτη» ΟΤΕ και Coca Cola HBC.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απέφυγε τον πανικό το Χρηματιστήριο, μαζεύτηκαν οι αρχικές απώλειες

Η δήλωση του επικεφαλής της Moderna για την παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε τριγμούς στις διεθνείς αγορές, ενώ σταδιακά επανήλθε η ψυχραιμία. Στο 0,42% μειώθηκαν οι απώλειες του Γ. Δείκτη, πτώση 3,38% τον Νοέμβριο.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πίσω στα ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές, νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Ο νέος συναγερμός για το στέλεχος Όμικρον προκαλεί έξοδο κεφαλαίων από τα χρηματιστήρια. Απώλειες σχεδόν 1,5% για τον Γενικό Δείκτη και 1,2% για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600. Πτώση του brent, άνοδος για χρυσό και ομόλογα.