ΓΔ: 907.6 0.39% Τζίρος: 23.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:53:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Προσεκτικές κινήσεις σε στενή κλίμακα διακύμανσης για το Χρηματιστήριο

«Μαζεύει» μέρος των αρχικών απωλειών της η Alpha Bank που υποχωρεί 1,8%, με «βαρίδι» για τον Γενικό Δείκτη την Coca-Cola HBC με απώλειες 1,37%. Ισχυρά κέρδη για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο +3%, Aegean στο +2% και ο ΟΤΕ στο +1,8%.

Σε θετική τροχιά διατηρείται η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κοντά στις 890 μονάδες και τις περισσότερες μετοχές της  υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζουν άνοδο, ενώ σημαντικός είναι ο περιοριοσμός των απωλειών για Alpha Bank και Eurobank. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές ενώ ξεκίνησαν ιδιαίτερα δυναμικά περιορίζουν τα κέρδη τους, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,17%. 

Στις 13:54 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,37% στις 888,20 μονάδες, έχοντας επιτύχει ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 891,86 μονάδες αλλά και χαμηλό στις 888,03 μονάδες. Στα 23,15 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών βοηθούμενη και από επτά πακέτα, τέσσερα της Entersoft ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, δύο της Alpha Bank στα 1,37 εκατ. και ένα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 1,46 εκατ. ευρώ. 

Διατηρούν την επικράτησή τους και οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 53, έναντι 41 πτωτικών και 13 που είναι αμετάβλητες. Κέρδη 0,26% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει οριακή πτώση στο -0,03%. 

Περιορίζει τις απώλειές του στο 0,39% ο τραπεζικός δείκτης, καθώς η μετοχή της Alpha Bank δέχεται αποδυναμώνεται 1,81%, έχοντας, όμως, φθάσει ενδοσυνεδριακά σε πτώση άνω του 2,5%. Η τράπεζα ολοκλήρωσε χθες την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ, η οποία κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη καθώς συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο των διεθνών όσο και των εγχώριων επενδυτών. Η τιμή διάθεσης των μετοχών κατά την ΑΜΚ ήταν στο 1 ευρώ, ενώ συμμετείχαν όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας. Τα επίσημα στοιχεία αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθουν σήμερα. Πτωτική πορεία και για τον τίτλο της Eurobank, ο οποίος υποχωρεί 0,66%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε τη συγχώνευση της θυγατρικής της στη Σερβία με την Direktna Banka, με την ελληνική τράπεζα να κατέχει το 70% του νέου ομίλου που δημιουργείται. Αντίθετα κέρδη 1,54% εμφανίζει ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας, με την Τράπεζα Πειραιώς να διαγράφει τα αρχικά της κέρδη και να αποδυναμώνεται 0,13%.

Στήριξη στην αγορά προσφέρει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία ενισχύεται 1,8%, έχοντας, όμως, δεχθεί ισχυρές πιέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των Aegean Airlines (2,08%), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (3,03%) και ΕΥΔΑΠ (2,06%). Στην περίτπωση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή περαιτέρω ώθηση έδωσαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γ. Περιστέρη, στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι  μέσα στη επόμενη πενταετία και θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ενεργειακών υποδομών συνολικής ισχύος περίπου 4,5 GW, συμπεριλαμβανομένης και της «συμβατικής» ενέργειας. Αντίθετα «βαρίδι» για την αγορά αποτελεί η μετοχή της Coca-Cola HBC, η οποία υποχωρεί 1,37%, γεγονός, λόγω της υψηλής της στάθμισης, που εμποδίζει τον ΓΔ να κατακτήσει τον βραχυπρόθεσμο στόχο των 890 μονάδων. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ