ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Νέα προσπάθεια από το Χρηματιστήριο να «κρατήσει» τις 890 μον.

Ήπιες διακυμάνσεις για τους περισσότερους τίτλους, με την Alpha Bank να επιχειρεί να καλύψει μέρος των χθεσινών απωλειών και να ενισχύεται στο +0,9%. Θετική η συμβολή της Coca-Cola HBC με κέρδη 1,4%.

Με διάθεση να ξεπεράσει τη στασιμότητα των τελευταίων συνεδριάσεων και να κινηθεί υψηλότερα από τις 890 μονάδες ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, με τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να έχουν θετικό πρόσημο και τους τραπεζικούς τίτλους να κινούνται σταθεροποιητικά.

Στις 11:17 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 892,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,46%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,28%. Απόλυτη επικράτηση των ανοδικών μετοχών οι οποίες φθάνουν στις 49, έναντι 13 πτωτικών και 14 που διατηρούνται αμετάβλητες. 

Θετική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος ενισχύεται 0,35%, με τη μετοχή της Alpha Bank να ανακάμπτει μετά τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις και να έχει άνοδο 0,96%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει οριακές απώλειες 0,04%, στο +0,05% η Eurobank, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει άνοδο 0,68%. 

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τα μεγαλυτερα κέρδη εμφανίζουν οι Coca-Cola HBC στο +1,41% και η Aegean Airlines με άνοδο 1,29%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Ελλάκτωρ στο -0,67% και ΟΛΠ με πτώση 0,74%. 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς είναι η έλλειψη... ενθουσιασμού εκ μέρους των επενδυτών, είτε αυτός μπορεί να αφορά αγορές μετοχών, είτε πωλήσεις. Αν και διεθνείς αλλά και εγχώριοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές, παραμένουν οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και φυσικά για τις επιπτώσεις που αυτή θα μπορούσε να έχει στον κρίσιμο για την ελληνική οικονομία τομέα του τουρισμού 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+0,56%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,53%),  ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει ο δείκτης των Ασφαλειών (0,29%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Unidios +5,02% και Βιοκαρπέτ +4,40%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Epsilon Net -2,28% και Τεχνική Ολυμπιακή -1,98%

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γυρίζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο, ακολουθεί το ράλι των αγορών

Η υποχώρηση των φόβων για τη μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί υψηλότερα τα χρηματιστήρια, ενώ ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ ξεπερνά πάλι τις 890 μονάδες. Ενδιαφέρον για τις τράπεζες, σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τράπεζες και Coca Cola HBC

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τραπεζικές μετοχές με Alpha Bank, Εθνική και Τρ. Πειραιώς να ενισχύονται πάνω από 2%. Κέρδη και για Coca Cola HBC, ΔΕΗ και Mytilineos καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την μετάλλαξη Όμικρον.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παρατεταμένη απουσία επενδυτών στο ΧΑ, μικρές απώλειες χάρις στη Coca Cola HBC

Για τρίτη συνεχή συνεδρίαση η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα χαμηλά των 50 εκατ. ευρώ, ενώ επικράτησαν καθαρά οι πτωτικές μετοχές. Στο 0,10% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη με άνοδο 2,38% για την Coca Cola HBC.