ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Οριακή διακύμανση για το Χρηματιστήριο με χαμηλή αξία συναλλαγών

Στροφή σε έστω και ήπια πτωτική πορεία για τον Γεν. Δείκτη, αν και κατόρθωσε να «πιάσει» τις 880 μονάδες. Στήριγμα από τη Lamda με κέρδη 2,8%, αλλά και σημαντικές πιέσεις με απώλειες άνω του 2% για Aegean.

Διαθέσεις ανάλογες με αυτές της χθεσινής συνεδρίασης εμφανίζει το χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει την έστω και ήπια ορμή του μόλις αγγίζει τις 880 μονάδες και ακολούθως να κινείται χαμηλότερα, με την αγορά να παραμένει σε πλήρη αποξένωση από τα διεθνή χρηματιστήρια, όπου στην Ευρώπη συνεχίζεται η ανοδική πορεία τους και ο Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη 0,45%. 

Στις 16:03 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 877,27 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,15%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 883,66 μονάδες (+0,58%) και κατώτερη τιμή στις 877,82 μονάδες (-0,08%). Σε αναιμική πορεία η αξία των συναλλαγών, καθώς φθάνει στα  26,87 εκατ. ευρώ. Παράλληλα σημειώνεται περιορισμός των ανοδικών μετοχών οι οποίες φθάνουν στις 57, με 50 να σημειώνουν πτώση και 24 να διατηρούνται σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,14%.

Τα θετικά μηνύματα που έστειλε η Κομισιόν, με την έστω και περιορισμένη αναβάθμιση της εκτίμησής της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το τρέχον έτος, με πρόβλεψη ότι θα «τρέξει» με ρυθμό 4,3% (από 4,1% που εκτιμούσε πριν) δεν φαίνεται να συγκινούν στο ελάχιστο τους επενδυτές, οι οποίοι παραμένουν στο περιθώριο της αγοράς και οι όποιες αγορές μετοχών πραγματοποιούν είναι αρκετά περιορισμένες. 

Αντιστροφή τάσεων για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έχει γυρίσει αρνητικά με απώλειες 0,64%, με τον τίτλο της Eurobank να δέχεται σημαντικές πιέσεις και να υποχωρεί 1,69%, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,38%, ενώ αντίθετα οριακή άνοδο 0,15% εμφανίζει η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς έσβησε όλα τα αρχικά της κέρδη και παραμένει αμετάβλητη. 

Σε μία απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει η μετοχή της Lamda Development με κέρδη 2,87%, μετά και την επίσημη παρουσίαση του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στη χώρα μας, ο οποίος θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό. Σημαντικά κέρδη 1,21% για τη μετοχή του ΟΠΑΠΑ, ενώ στο +0,54% κινείται η Viohalco. Στον αντίποδα πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Aegean Airlines, καθώς υποχωρούν 0,6% και 2,03% αντίστοιχα. Η Aegean βρέθηκε σήμερα αντιμέτωπη με αρκετά έντονη διακύμανση, καθώς ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται άνω του 1,4%, αλλά δέχθηκε «επίθεση» από πωλητές, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού και για το κατά πόσο θα αποδειχθεί θύμα ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας και μάλιστα εντός του καλοκαιριού. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 2.122.798 και 1.501.433 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 2,571 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 2,448 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+2,26%) και των Πρώτων Υλών (+1,07%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,63%) και των Τραπεζών (-0,46%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντραλότ +11,61% και ΣΙΔΜΑ +9,42%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Frigoglass -3,85% και Ιντερτέκ -3,27%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, πάνω από 4% οι απώλειες του Δείκτη

Στα επίπεδα των 860 μονάδων έχει κατρακυλήσει ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς η εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού αυξάνει τους κινδύνους για οικονομίες και αγορές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Sell-off λόγω μετάλλαξης στις αγορές, προς τις 860 μονάδες ο Γ. Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, με πτώση που πλησιάζει το 4%. Έντονες πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλη πτώση των τραπεζών. Πτώση στα futures του S&P 500 και στο πετρέλαιο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο αλλά με απουσία των επενδυτών από τις ΗΠΑ

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε πάλι τις 900 μονάδες, όμως ήταν αισθητά μειωμένη η αξία των συναλλαγών, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ξεχώρισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται ανοδικά αλλά με αναιμική αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, αλλά ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 23 εκατ. σε μία ένδειξη χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.