ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Περιορίζει την άνοδό του το Χρηματιστήριο, με υποτονικές συναλλαγές

Πτωτική στροφή για τη μετοχή της Eurobank, ενώ περιορίζει τα κέρδη της η Εθνική Τράπεζα. «Αντέχουν» με κέρδη που ξεπερνούν το 1% οι Lamda Development και Ελλάκτωρ.

Επιστροφή στα... τετριμένα για την αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο επίπεδο των 836 μονάδων και να φρενάρει την προσπάθεια ανάκτησης των 840 μονάδων, ενώ η αξία των συναλλαγών είναι αρκετά περιορισμένη και το επενδυτικό ενδιαφέρον σχεδόν υποτονικό. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, επίσης, μαζεύουν τα πρωινά τους κέρδη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,48%, ενώ αρχικά είχε κέρδη που ξεπερνούσαν σημαντικά το 1%. 

Στις 13:54 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 836,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,42%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 842,80 μονάδες (+1,16%). Ήπια πορεία για την αξία των συναλλαγών η οποία φθάνει στο επίπεδο των 22,92 εκατ. ευρώ, ενώ ισορροπία υπάρχει μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών, καθώς 53 κινούνται με κέρδη και 57 με πτώση, ενώ 11 παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%.

Οριακά κέρδη μόλις 0,04% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,2%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει άνοδο 1,45%, βοηθούμενη και από την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Frontier, καθώς η κοινοπραξία της doValue με τις εταιρείες Fortress και Bain Capital θα αποκτήσει το 95% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής εξασφάλισης με τίμημα που ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ. Πλήρης αντιστροφή τάσεων για τη μετοχή της Eurobank καθώς υποχωρεί 0,92%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται σχεδόν 1%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για την Τράπεζα Πειραιώς με απώλειες 0,15%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Τέρνα Ενεργειακή στο +2%, η Lamda Development στο +1,30% και η Ελλάκτωρ στο +1,03%. Στην περίπτωση της Lamda Development, η θετική πορεία οφείλεται και στη σημερινή παρουσίαση των σχεδίων για τη Marina Galleria στο Ελληνικό και τη γενικότερη αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου της περιοχής, ενώ καλά είναι τα μηνύματα για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά την ανακοίνωση από τη Reggeborgh ότι θα συμμετάσχει με ποσό έως 50 εκατ. στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στον αντίποδα σημαντικές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Jumbo (-1,78%), ΔΕΗ (-1,24%), ΟΛΠ (-0,82%) και Sarantis (-0,81%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank, με 3.161.438 και 1.073.715 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 3,225 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 1,795 εκατ. ευρώ.

Η αγορά, μετά το χθεσινό sell off, το οποίο αποδόθηκε στην επιβολή περιορισμών στη Μύκονο και ως εκ τούτου επέστρεψαν στην επιφάνεια οι ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού και κατ' επέκταση και της οικονομίας, επιστρέφει στην πορεία που ξεκίνησε από τα μέσα Ιουνίου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να βαίνει μειούμενο και να συνεχίζεται η αναζήτηση ενός θετικού καταλύτη που θα μπορούσε να την οδηγήσει υψηλότερα. Πιθανώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο καθώς βρισκόμαστε εν τω μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, όπου παραδοσιακά υπάρχει υποχώρηση της επενδυτικής δραστηριότητας όχι μόνο στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά σε διεθνές επίπεδο. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+2,23%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+2,22%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-1,39%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Fieratex +7,49% και Βιοκαρπέτ +7,14%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Ακρίτας -20,00% και Νάκας -6,67%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.