ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%

Ήπια ανοδικά κινείται η ελληνική αγορά, μετά την ισχυρή άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ. Ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα από το επίπεδο των 850 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ο πανευρωπαιϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%. 

Στις 11:31 Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 855,48μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,15%, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στο επίπεδο των 5,16 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,19%. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 30 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Στο +0,08% η οριακή άνοδος για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί 0,1%, της Eurobank βρίσκεται στο +0,56%, η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζει πτώση 0,22%, ενώ απώλειες 0,09% έχει η Εθνική Τράπεζα, παρά το ότι πηγές της ανέφεραν ότι  το τίμημα για την τιτλοποίηση Frontier είναι ιδιαίτερα καλό και ξεπέρασε τις προσδοκίες. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει ο τίτλος της Motor Oil στο +1,06%, ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 0,5% εμφανίζουν Coca-Cola HBC, Titan, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα τις πιο επιθετικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Ελλάκτωρ, με απώλειες 3,55%, μετά από την ανακοίνωση ότι η Greenhill κατέθεσε αγωγή μαζί με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της Ελλάκτωρ, για να κριθεί άκυρη η τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 11 Ιουνίου.

Η μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση δείχνει ότι η χθεσινή καλή εικόνα ήταν στην ουσία μια ανοδική διόρθωση και μια τεχνικής, πρωτίστως, φύσεως αντίδραση μετά από τις πτωτικές υπερβολές της Δευτέρας, ενώ προήλθε κυρίως λόγω απουσίας πωλητών, παρά λόγω ισχυρών αγορών. Σε κάθε περίπτωση όμως η αγορά αντέδρασε, βελτίωσε μερικώς την τεχνική της εικόνα, ενώ είναι θετικό που ο Γ.Δ. επανήλθε πάνω από το όριο των 850 μονάδων. 

Όμως την ίδια ώρα η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώση στα όρια του sell off της Δευτέρας δεν έπαψαν να υπάρχουν, η σεζόν τουριστικά εξακολουθεί να εξελίσσεται σε περιβάλλον… κινούμενης άμμου, η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να καλπάζει, με ό,τι απειλές και περιορισμούς μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα λοιπόν, οι αβεβαιότητες παραμένουν και αυτό είναι που οδηγεί τους επενδυτές σε αμυντικές και πολύ συντηρητικές τακτικές, κάτι που αντανακλάται στον τζίρο της αγοράς, που από τα μέσα του Ιουνίου - πλην δύο – τριών εξαιρέσεων - έχει μειωθεί πάνω από 40% έναντι των στάνταρ του Μαΐου.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,63%) και του Πετρελαίου (+1,08%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,65%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λανακάμ +10,00% και Revoil +4,35%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -3,13% και Ιντερτέκ -3,13%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα πιέσεων στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Τρίτη συνεχόμενη πτώση στο Χ.Α., με τον Γ.Δ. να κλείνει στις 2.253,06 μονάδες με -1,14%. Οι μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφηκαν στις τράπεζες και σε αρκετά «βαριά» χαρτιά, ενώ αντίδραση έβγαλαν η ΕΥΔΑΠ, η Coca-Cola HBC και ο ΔΑΑ.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

Οι τιμές των μετοχών υποχωρούν στο χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.252,29 μονάδες και απώλειες 1,18%. Στήριξη δίνουν οι μετοχές Coca Cola HBC και ΕΥΔΑΠ, ενώ πιέζονται οι τράπεζες, Elvalhalcor και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Μεικτή εικόνα με πιέσεις στις τράπεζες και στήριξη από blue chips

Ήπια πτώση στο ΧΑ (-0,28%), με τον ΓΔ στις 2.272,77 μονάδες και προσπάθεια σταθεροποίησης μετά το -3,23% σε δύο συνεδριάσεις. Οι τράπεζες δέχονται πιέσεις, ενώ blue chips όπως ΕΥΔΑΠ και Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
Χρηματιστήριο Αθηνών εσωτερικό
ΑΓΟΡΕΣ

Με οριακές μεταβολές και στήριξη από Coca Cola HBC κινείται ο Γενικός Δείκτης

Με οριακές μεταβολές και στήριξη από την Coca Cola HBC ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης που αναζητεί αντίδραση εν μέσω του επιφυλακτικού κλίματος που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.