ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά αλλά με υποτονική αξία συναλλαγών συνεχίζει το Χρηματιστήριο

Άνω των 860 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών όμως να ξεπερνά ελαφρώς τα 15 εκατ. ευρώ. Κέρδη άνω του 1,9% για Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

Σταθερά υψηλότερα των 860 μονάδων διατηρείται η ελληνική αγορά, με την αξία όμως των συναλλαγών να διάγει περίοδο θερινής ραστώνης και να διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ένδειξη της απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος. Το ΧΑ υπολείπεται αρκετά από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη 0,97%.

Στις 14:52 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 863,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,59%, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά στο υψηλό των 864,64 μονάδων, ενώ το χαμηλό ήταν στο επίπεδο των 859,59 μονάδων. Απόλυτα υποτονική η αξία των συναλλαγών, καθώς φθάνει μόλις στα 15,14 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,37%. Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, 33 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Διευρύνεται η άνοδος στο 0,92% για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται 0,05%, της Eurobank βρίσκεται στο +1,92%, μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας, αλλά και τη δημοσιοποίηση των στόχων που έχει θέσει η διοίκησή της, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Ανάλογη εικόνα και για την Εθνική Τράπεζα με άνοδο 1,96%, ενώ σε αρνητική πορεία παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς με απώλειες 0,59%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, βοήθεια στον Γενικό Δείκτη ώστε να διατηρηθεί σε ανοδική πορεία προσφέρουν οι μετοχές των Coca-Cola HBC, Jumbo, Sarantis, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ, καθώς όλες ενισχύονται υψηλότερα του 1%. Θετική η εικόνα για τις περισσότερες μετοχές του FTSE 25, καθώς απώλειες εμφανίζουν μόνο η Lamda (-0,38%) αλλά και οι δεικτοβαρείς ΟΠΑΠ (-0,34%) και ΟΤΕ (-0,17%). 

Η αγορά παραμένει για μία ακόμη συνεδρίαση δέσμια της απροθυμίας των επενδυτών να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε «γενναία» αύξηση των τοποθετήσεών τους, μία στάση που αποδίδεται τόσο στην πιθανότητα έλλειψης ρευστότητας, καθώς σημαντικό μέρος της δαπανήθηκε στις πρόσφατες ΑΜΚ και στις αυξήσεις κεφαλαίων, αλλά και στην ανάγκη να υπάρξουν απτές ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού, ενός κλάδου που μπμορεί να καθορίσει τη συνολική εικόνα της οικονομίας για το σύνολο του τρέχοντος έτους. 

Πάντως τα μηνύματα από τους διεθνείς οίκους παραμένουν θετικά, με τη Wood να προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής - στόχου για τη Mytilineos και τη Standard & Poor's, σε γενικές γραμμές, να εμφανίζεται θετικά προσκείμενη έναντι των ελληνικών τραπεζών. Ο οίκος σε έκθεσή του επισημαίνει ότι οι τράπεζες θα βγουν κερδισμένες από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, καθώς θα τους επιτρέψει να αυξήσουν τις χορηγήσεις δανείων, ενώ γρήγορη θα είναι η εξυγίανση των χαρτοφυλακίων μέσω τιτλοποιήσεων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.