ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες ανοδικές τάσεις πάνω από τις 875 μονάδες για το ΧΑ

Μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει το ράλι, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εταιρικές ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την σημερινή συνεδρίαση να ξεκινάει καταγράφοντας ήπιες ανοδικές τάσεις καθώς η αγορά διέσπασε χθες το φράγμα των 870 μονάδων και θέλει να σταθεροποιηθεί πάνω από το τεχνικό όριο αναζητώντας ωστόσο καύσιμα που θα δώσουν ένταση στην ανοδική τάση.

Η αγορά έχει συμπληρώσει έξι ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 5,18%. Η αγορά σε αυτή την φάση αποτιμά περισσότερο τα νέα από τις εισηγμένες εταιρείες καθώς έχει αρχίσει η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων β' τριμήνου παρά τις εξελίξεις στο μακροοικονομικό πεδίο όπου υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά σημάδια αλλά και έντονη αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας και της τουριστικής περιόδου.

Στις 11:00 o Γενικός Δείκτης, διαμορφώνεται στις 878,79 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,28% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 4,92 εκατ. ευρώ.

Στο βαθμό που θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη των εταιρικών μεγεθών ενδεχομένως και με ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις από εισηγμένες υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, η αγορά θα βρει το έναυσμα για να συνεχίσει την ανοδική πορεία, πάντα υπό την αίρεση των εξελίξεων της πανδημίας και του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Ο τραπεζικός δείκτης με οριακά κέρδη 0,18% συνεχίζει να κινείται υποτονικά, με την μετοχή της Εθνικής να καταγράφει άνοδο 0,54%, και να ακολουθεί η Eurobank με μικρά κέρδη 0,18%. Οριακή άνοδος 0,05% για την Alpha και 0,07% για την Τρ. Πειραιώς.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+1,60%), της Aegean Airlines (+1,16%), της Coca Cola HBC (+1,04%) και του ΟΠΑΠ (+1,01%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,05%), της Motor Oil (-0,65%) και της Jumbo (-0,44%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,04%) και των Τροφίμων (+0,85%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-0,45%) και των προσωπικών προϊόντων (-0,29%). Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +5,93% και Space Hellas +5,07%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Premia -11,76% και Epsilon Net -3,07%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ