ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

«Έσβησαν» τα πρωινά κέρδη στο ΧΑ, υπό πίεση αρκετά blue chips

Viohalco και Lamda Development προσφέρουν στήριξη στον Γενικό Δείκτη, μικρή άνοδος στις τράπεζες, ενώ πιέζονται Jumbo, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Χάνει τα πρωινά κέρδη η χρηματιστηριακή αγορά με χαμηλό τζίρο, καθώς εκδηλώνεται πίεσεις σε σημαντικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σημαντική πτώση καταγράφει η μετοχή της Jumbo που βρίσκεται χαμηλότερα κατά 2,49% και η Ελλάκτωρ που σημειώνει απώλειες 3,06%. Η μετοχή του ΟΤΕ καταγράφει πτώση 0,92% και η ΔΕΗ 0,90% ενώ η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται 0,74% χαμηλότερα.

Στις 14:05 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 874,33 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,23% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 23,02 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ των 881,52 μονάδων σημειώνοντας άνοδο 0,59% και τις 873,49 μονάδες (-0,33%) στο χαμηλό ημέρας.

Η αγορά που έχει συμπληρώσει έξι ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 5,18%, σε αυτή την φάση αποτιμά περισσότερο τα νέα από τις εισηγμένες εταιρείες καθώς έχει αρχίσει η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων β' τριμήνου παρά τις εξελίξεις στο μακροοικονομικό πεδίο όπου υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά σημάδια αλλά και έντονη αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας και της τουριστικής περιόδου.

Στο βαθμό που θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη των εταιρικών μεγεθών ενδεχομένως και με ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις από εισηγμένες υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, η αγορά θα βρει το έναυσμα για να συνεχίσει την ανοδική πορεία, πάντα υπό την αίρεση των εξελίξεων της πανδημίας και του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Μικρές είναι οι μεταβολές στον τραπεζικό κλάδο, με τον δείκτη να ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,21%. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 0,99% και ακολουθεί η Alpha με οριακά κέρδη 0,19% και η Eurobank με 0,16% ενώ η Τρ. Πειραιώς είναι η μόνη που βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,81%.

Απώλειες 0,23% καταγράφει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης της μεσαίας παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,07%. Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν Viohalco με άνοδο 2,06% και Lamda Development που ενισχύεται κατά 1,15%, ενώ πιο πίσω ακολουθεί η μετοχή της ΕΧΑΕ με κέρδη 0,77% και της Μοτορ Οιλ με 0,44%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Σφυροκόπημα» ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, χαμηλότερα των 890 μον. ο ΓΔ

Μεγάλες πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 5,8%, ενώ αρνητικά κινείται το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζεται πλήρως με το αρνητικό διεθνές κλίμα.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κλονίζει τις αγορές ο πληθωρισμός, πάνω από 2% οι απώλειες στο ΧΑ

Η έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων προκαλεί ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Ακολουθεί τη διεθνή τάση το ελληνικό χρηματιστήριο, ισχυρότερες οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.