ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Με στήριγμα τις τράπεζες επιχειρεί να διασπάσει τις 900 μονάδες ο ΓΔ

Μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που προήλθαν από το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν και δίνουν στήριξη στην αγορά στην προσπάθεια να σπάσει και σήμερα το φράγμα των 900 μονάδων.

Μπορεί χθες η προσπάθεια να σπάσουν οι 900 μονάδες να βρήκε σε «τοίχο», όμως η χρηματιστηριακή προσπαθεί εκ νέου να βρέθει πάνω από το τεχνικό όριο πριν το κλείσιμο της εβδομάδα. Με ήπιες ανοδικές τάσεις κινείται και σήμερα στη αρχή της συνεδρίασης η χρηματιστηριακή αγορά που, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, θέλει να διασπάσει το φράγμα των 900 μονάδων παίρνοντας σήμερα ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30, διαμορφώνεται στις 897,13 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,22% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 6,8 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες που είδαν να χάνουν την δυναμική που είχαν αποκτήσει από τα θετικά νέα της περασμένης εβδομάδας για τον αναβαλλόμενο φόρο και τις θετικές επιδόσεις στα stress test και να προχωρούν οι επενδυτές σε ρευστοποιήσεις, ανακάμπτουν σήμερα με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,50%. Η μετοχή της Πειραιώς σημειώνει κέρδη 1,11%, και ακολουθεί εκείνη της Εθνικής με άνοδο 0,95% ενώ η Alpha βρίσκεται 0,93% υψηλότερα. Σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,35% κινείται η Eurobank.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,17%. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη 1,33%, ενώ η μετοχή της Aegean έχει περιορίσει τα πρωινά της κέρδη και ενισχύεται κατά 0,58%, με την ΕΧΑΕ να καταγράφει άνοδο 0,89%. Σε πτώση η μετοχή της Ελλάκτωρ που βρίσκεται 1,74% χαμηλότερα, η Mytilineos με απώλειες 0,84% και της Jumbo που πέφτει 1,02% καθώς ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων αλλά προβληματισμό για την κερδοφορία το 2021 και το 2022.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,00%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,94%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,58%) και των Πρώτων Υλών (-0,32%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Alpha Αστικά Ακίνητα +9,94% και Attica Bank +4,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (κ) -4,58% και Reds -3,68%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μαζεύει τις απώλειες ο Γενικός Δείκτης, στα επίπεδα των 870 μονάδων

Η μετοχή της ΔΕΗ που καταγράφει «βουτιά» 11% και οι φόβοι των επενδυτών για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από μεγάλες εισηγμένες ασκούν ισχυρές πιέσεις στην αγορά που παλεύει να κρατηθεί στο όριο των 870 μονάδων.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες πιέσεις στο ΧΑ, «βουτιά» για τη ΔΕΗ με απώλειες άνω του -10%

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ στον απόηχο της ανακοίνωσης για την αύξηση κεφαλαίου. Πτώση άνω του -1% για το Γενικό Δείκτη, ανησυχούν οι επενδυτές για τις ΑΜΚ. Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.