ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Οριακή άνοδος στο άνοιγμα του ΧΑ με πολύ χαμηλή αξία συναλλαγών

Σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης κινούνται οι βασικοί δείκτες, ενώ κερδίζει έδαφος ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Προβληματίζουν τις αγορές η μετάλλαξη Δέλτα και οι επόμενες κινήσεις της Fed.

 

Με μικρές διακυμάνσεις των βασικών δεικτών και περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά, με τον Stoxx 600 να κερδίζει περίπου 0,30%.

Στις αγορές, πάντως, επικρατεί προβληματισμός για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, αλλά και για τη συζήτηση που έχει αρχίσει στις ΗΠΑ για τη μείωση των αγορών ομολόγων από τη Fed. Χθες έκλεισαν με μικρές απώλειες Dow Jones και S&P 500 και οριακή άνοδο ο Nasdaq.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 894,07 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,11%, ενώ υποχωρεί ελαφρώς ο τραπεζικός δείκτης (κατά 0,10%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,47%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,23 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+1,15%), των ΕΛΠΕ (+1,07%) και της Σαράντης (+0,69%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-0,76%), της Εθνικής (-0,64%) και της Ελλάκτωρ (-0,59%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,19%) και του Πετρελαίου (+0,89%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-0,47%) και της Τεχνολογίας(-0,37%). Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 22 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Byte Computer +6,12% και Ξυλεμπορία(κ) +5,30%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λάνακαμ -4,08% και Ιντεάλ(κ) -3,96%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απέφυγε τον πανικό το Χρηματιστήριο, μαζεύτηκαν οι αρχικές απώλειες

Η δήλωση του επικεφαλής της Moderna για την παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε τριγμούς στις διεθνείς αγορές, ενώ σταδιακά επανήλθε η ψυχραιμία. Στο 0,42% μειώθηκαν οι απώλειες του Γ. Δείκτη, πτώση 3,38% τον Νοέμβριο.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πίσω στα ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές, νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Ο νέος συναγερμός για το στέλεχος Όμικρον προκαλεί έξοδο κεφαλαίων από τα χρηματιστήρια. Απώλειες σχεδόν 1,5% για τον Γενικό Δείκτη και 1,2% για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600. Πτώση του brent, άνοδος για χρυσό και ομόλογα.
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική εμφάνιση αγοραστών στο ΧΑ, ισχυρή αντίδραση μετά το sell off

Ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις σε ελκυστικά επίπεδα τιμών αποδεικνύεται η μεγάλη πτώση, λόγω του στελέχους «Όμικρον». Ευρύ αγοραστικό ενδιαφέρον και κλείσιμο του Γενικού Δείκτη 1,44% υψηλότερα.