ΓΔ: 931.93 2.03% Τζίρος: 44.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:06:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Διολίσθηση του ΧΑ στις 890 μονάδες με τον τραπεζικό κλάδο υπό πίεση

Περιορισμένη και σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα, απώλειες πάνω από 1% για τις τράπεζες. Ξεχωρίζει με σημαντική άνοδο και σήμερα η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Στα επίπεδα των 890 μονάδων υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα των σημερινών συναλλαγών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται την ισχυρότερη πίεση και τον κλαδικό δείκτη να χάνει περισσότερο από 1%.

Οι συναλλαγές είναι και σήμερα υποτονικές, καθώς αγορά κινείται σε μοτίβο θερινών διακοπών και οι αγοραστές παραμένουν στο περιθώριο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 890,40 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,55%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,24%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,18%), της ΔΕΗ (+0,43%) και της Elvalhalcor (+0,31%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,40%), της Πειραιώς (-1,20%) και της Εθνικής (-0,99%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Πρώτων Υλών (-0,16%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,33%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,96%). Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 37 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών +3,41% και Minerva +3,39%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) -9,87% και Unibios -4,10%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανόδου παραμένει το ΧΑ με ώθηση από τράπεζες και blue chips

Με αυξημένη αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί να διασπάσει το όριο των 930 μονάδων. Κέρδη άνω του 4% για την μετοχή της Εθνικής, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται πάνω από 2%. Σε υψηλά επίπεδα οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Mytilineos.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Έκοψε τη φόρα του Γενικού Δείκτη η νέα «βουτιά» του δείκτη S&P 500

Με μικρές απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση παρότι έγινε προσπάθεια υπέρβασης των 920 μονάδων ενώ κράτησαν θετικά πρόσημα τράπεζες και ΟΤΕ. Έντονη αστάθεια στις αγορές ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της Fed.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

Θετική πορεία για το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές

Διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 920 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν. Σημαντικές πιέσεις για Ελλάκτωρ στον απόηχο των προβλημάτων στην Αττική Οδό.