ΓΔ: 2055.7 -0.93% Τζίρος: 162.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:35
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο με πολύ χαμηλή αξία συναλλαγών

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,38%), της Aegean Airlines (+0,94%) και των ΕΛΠΕ (+0,89%). Τη μεγαλύτερη πτώση, οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,90%), της Coca Cola HBC (-0,85%) και της ΑΔΜΗΕ (-0,76%).

Με οριακή πτώση για τον Γενικό Δείκτη έχει ανοίξει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, παρά την επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Χθες, οι αμερικανικοί δείκτες υποχώρησαν σχεδόν κατά 1%, μετά τη μείωση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο, ενώ σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν χαμηλότερα στο άνοιγμα των συναλλαγών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 899,05 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%. Οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές, με την αξία τους να ανέρχεται στα 1,53 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,45%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,38%), της Aegean Airlines (+0,94%) και των ΕΛΠΕ (+0,89%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,90%), της Coca Cola HBC (-0,85%) και της ΑΔΜΗΕ (-0,76%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+0,56%) και του Πετρελαίου (+0,49%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,84%) και των Ταξιδιών (-0,46%).

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 21 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +10,83% και Νάκας +8,16%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου -6,61% και Ιατρικό -2,20%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. τεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.