ΓΔ: 951.65 0.74% Τζίρος: 38.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ανοδική κίνηση για το Χρηματιστήριο, άνω των 880 μον. ο Γεν. Δείκτης

Διαθέσεις αντίδρασης εμφανίζονται στην ελληνική αγορά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές τοποθετήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ξεχωρίζουν οι μετοχές Ελλάκτωρ και Sarantis με κέρδη άνω του 1%.

Ανακάμπτει η ελληνική αγορά μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στο επίπεδο των 884 μονάδων και τους αγοραστές να εμφανίζονται πρόθυμοι για έστω και προσεκτική αύξηση θέσεων σε επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στον αντίποδα πτωτική πορεία ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,48%. 

Στις 11:39 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,23% στις 884,02 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 6,41 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,31% εμφανίζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,52%. Επικράτηση των ανοδικών μετοχών οι οποίες φθάνουν στις 56, έναντι 24 που υποχωρούν και 12 που διατηρούνται αμετάβλητες. 

Ήπια πτωτική κίνηση στο -0,31% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Alpha Bank να υποχωρεί 0,91%, τη Eurobank να έχει απώλειες 0,38%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται με οριακά κέρδη 0,04%, ενώ στο +0,82% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Sarantis οι οποίες ενισχύονται 1,26%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Coca-Cola HBC (-1,25%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,17%). 

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, αυτό που θα μετρήσει τους επόμενους μήνες για την πορεία της είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις. Δηλαδή, σε ποιο βαθμό η ανάπτυξη της οικονομίας θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις, κατά πόσο οι εισηγμένες θα παρουσιάσουν αποτελέσματα καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ή αν θα καταφέρουν οι τράπεζες να προχωρήσουν ακόμη γρηγορότερα την εξυγίανση των ισολογισμών τους και τη βελτίωση των λειτουργικών τους αποτελεσμάτων. Η αγορά φαίνεται πως θα χρειασθεί αρκετούς θετικούς καταλύτες για να παραμείνει σε ανοδική τροχιά, σε ένα διεθνές περιβάλλον που θα γίνει πιο δύσκολο, όσο οι κεντρικές τράπεζες θα αποσύρουν τα μέτρα νομισματικής στήριξης.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+0,81%) και των Ασφαλειών (+0,72%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των τροφίμων (-1,32%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,49%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Λούλη +6,15% και Ιντρακάτ +6,10% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -4,61% και Coca Cola HBC -1,41%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπια διόρθωση στο Χρηματιστήριο ενώ βαραίνει το διεθνές κλίμα

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη 1,22% χαμηλότερα με θετική ένδειξη τη μεγάλη μείωση της αξίας των συναλλαγών. Άνοιξαν με «βουτιά» οι αμερικανικοί δείκτες, στα ύψη η απόδοση του αμερικανικού 10ετους ομολόγου.