ΓΔ: 930.07 1.83% Τζίρος: 39.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οριακές διακυμάνσεις για το Χρηματιστήριο με χαμηλή αξία συναλλαγών

Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 1,25%, ενώ αντίθετα σημαντικές είναι οι πιέσεις για Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα που υποχωρούν 1,74% και 1% αντίστοιχα.

Υποτονικό κλίμα επικρατεί στη αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει άνω των 910 μονάδων, αλλά να κινείται σε πολύ περιορισμένο εύρος και τους επενδυτές να είναι κάτι παραπάνω από διστακτικοί στις κινήσεις τους. Ανάλογο είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται μόλις 0,01%. 

Στις 13:30 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,18% στις 914,31 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 912,82 μονάδες (-0,32%). Παγωμένη η αξία των συναλλαγών που αγγίζει τα 12,53 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 39 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%.

Πτωτική πορεία για τον τραπεζικό δείκτη με απώλειες 0,55% εξαιτίας της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς η οποία αποδυναμώνεται 1,74%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Κέρδη 0,26% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,4%, ενώ στο -1,04% κινείται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει ο τίτλος της ΕΥΔΑΠ (+1,25%), ενώ  αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει η μετοχή της Titan (-0,86%).

Όλα υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές «παίρνουν ανάσα» μετά το ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων για την ελληνική αγορά, η οποία αν και δεν κινήθηκε εντυπτωσιακά υψηλότερα κατόρθωσε να σβήσει όλες τις απώλειες του Ιουλίου. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ποιος θα είναι ο παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει το Χρηματιστήριο να εξέλθει από το τέλμα του τελευταίου διαστήματος και το ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης. Πιθανώς να είναι η πορεία του τουριστικού κλάδου, ο οποίος, όπως σημειώνει σε έκθεσή της και η Alpha Bank, στέλνει θετικά μηνύματα με ισχυρή αύξηση των αφίξεων τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Attica Bank με 1.020.292 και 909.121 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 1,901 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 1,178 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,80%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,60%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,42%) και των Κατασκευών (-0,40%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Yalco +20,00% και Βογιατζόγλου Systems +7,27%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -7,19% και Κυριακούλης -5,45%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Έκοψε τη φόρα του Γενικού Δείκτη η νέα «βουτιά» του δείκτη S&P 500

Με μικρές απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση παρότι έγινε προσπάθεια υπέρβασης των 920 μονάδων ενώ κράτησαν θετικά πρόσημα τράπεζες και ΟΤΕ. Έντονη αστάθεια στις αγορές ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της Fed.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

Θετική πορεία για το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές

Διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 920 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν. Σημαντικές πιέσεις για Ελλάκτωρ στον απόηχο των προβλημάτων στην Αττική Οδό.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Σε διεθνή θύελλα τα χρηματιστήρια, βαριές οι απώλειες για τον Γ. Δείκτη

Σε ζώνη διόρθωσης ο S&P 500 με απώλειες που ξεπερνούν το 10% από τα υψηλά του Ιανουαρίου. Ανησυχίες για Fed και Ουκρανία. Γενικευμένες ρευστοποιήσεις στο ΧΑ, που έχασε την στήριξη των 920 μονάδων.