ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Κοντά στα υψηλά έτους ο Γενικός Δείκτης με τα blue chips στο επίκεντρο

Συνεχίζει να υπεραποδίδει η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 7%, ενώ υψηλότερα του 2,8% κινείται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας. Με θετικό πρόσημο σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Πολύ κοντά στο υψηλό έτους συνεχίζει να διαπραγματεύεται η αγορά με τη μετοχή της Ελλάκτωρ ναυπεραποδίδει, ενώ ισχυρά ανοδικά κινείται και αυτή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ ο Γενικός Δείκτης διατηρείται σταθερά υψηλότερα των 925 μονάδων, με το υψηλό για το 2021 να βρίσκεται στις 927,29 μονάδες. Το ελληνικό χρηματιστήριο, παράλληλα, συνεχίζει να ακολουθεί πορεία καλύτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,03%. 

Στις 15: ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 926,86 μονάδες με άνοδο 1,36%, το οποίο είναι και το υψηλότερο επίπεδο για τη σημερινή συνεδρίαση. Σε χαμηλά, όμως, επίπεδα παραμένει η αξία των συναλλαγών καθώς φθάνει στα 38,53 εκατ. ευρώ, με τις ανοδικές μετοχές να είναι 84, έναντι 29 πτωτικών και 17 που διατηρούνται αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,60%.

Περιορίζει την άνοδό του ο τραπεζικός δείκτης στο +1,28%, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να συνεχίζει να ξεχωρίζει με κέρδη 2,83%, τη Eurobank να ενισχύεται 1,99%, την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,21%, ενώ οριακά υψηλότερα στο +0,17% κινείται ο τίτλος της Alpha Bank. 
 
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+7,1%), των ΕΛΠΕ (+4,7%), της ΕΥΔΑΠ (+4,55%), της Viohalco (+4,19%) και της ΕΧΑΕ (+3,1%). Αντιθέτως μικρή πτώση σημειώνει η μετοχή του ΟΤΕ (-0,06%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 2.420.035 και 2.413.015 μετοχές, αντιστοίχως.Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 2,867 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 2,830 εκατ. ευρώ.

Η συνεχιζόμενη άνοδος για το ΧΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων αποδίδεται στην εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία έχει ακολουθήσει ιδιαίτερα θετική πορεία στο β' τρίμηνο, με τα προκαταρκτικά στοιχεία να ανακοινώνονται από την ΕΛΣΤΑΤ στις 7 Σεπτεμβρίου, βοηθούμενη από τον τουρισμό. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Τράπεζας ο ρυθμός ανάπτυξης στο β' τρίμηνο μπορεί να είναι ακόμη και διψήφιος. Ταυτόχρονα ο τουρισμός όχι μόνο «άντεξε» στις πιέσεις της πανδημίας αλλά, παρά το αδύναμο ξεκίνημά του τον Ιούνιο, φαίνεται ότι βγαίνει νικητής, με τα έσοδά του να είναι αρκούντως υψηλότερα σε σύγκριση με αυτά του 2020 και τις εκτιμήσεις να τα τοποθετούν τουλάχιστον στο 50% αυτών του 2019, η οποία ήταν μία χρονιά - ρεκόρ για τον κλάδο.
 
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+5,55%) και των Πρώτων Υλών (+2,74%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-0,21%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,19%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος +16,26% και Yalco +11,11%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος -6,85% και ΑΝΕΚ -4,76%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.