ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Σε αναζήτησης κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο με οριακές μεταβολές

Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων η αγορά, καθώς από τη μία πλευρά δέχεται στήριξη από Eurobank (+0,85%) και από την άλλη πιέσεις από τίτλους όπως αυτός του ΟΤΕ (-1,44%).

Εντός περιορισμένου εύρος διακύμανσης κινείται η ελληνική αγορά, με ήπιες μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος διατηρείται σχετικά κοντά στο επίπεδο των 920 μονάδων, ενώ σε μία φυσική εξέλιξη σε χαμηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών. Ανάλογες, πάντως, τάσεις επικρατούν και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,11%. 

Στις 13:12 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,15% στις 915,31 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υψηλό στις 919,74 μονάδες (+0,29%) και χαμηλό στις 912,98 μονάδες (-0,44%). Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η αξία των συναλλαγών, φθάνοντας στα 12,29 εκατ. ευρώ, ενώ υπερισχύουν οι πτωτικές μετοχές που βρίσκονται στις 52, έναντι 39 ανοδικών και 28 που διατηρούνται σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,65%.

Κέρδη 0,27% για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζεται περισσότερο στη μετοχή της Eurobank η οποία σημειώνει άνοδο 0,85%, με την Alpha Bank να ενισχύεται οριακά κατά 0,04%, την Τράπεζα Πειραιώς να έχει κέρδη 0,07%, ενώ στο -0,04% βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ (+0,74%), ΟΛΠ (+0,41%) και ΔΕΗ (+0,40%), έχοντας, πάντως, περιορίσει αρκετά τα αρχικά τους κέρδη, ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι τίτλοι των ΟΤΕ (-1,44%), Titan (-1,24%), Mytilineos (-0,87%) και ΕΧΑΕ (-0,77%).

Η αγορά συνεχίζει να «παίρνει ανάσες» μετά την πολύ καλή πορεία της τον Αύγουστο, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης για την πορεία του ΑΕΠ β' τρίμηνου την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου αλλά και της κρίσιμης συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 9 Σεπτεμβρίου. Στην πρώτη περίπτωση τα μηνύματα είναι θετικά, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να είναι και διψήφιος, ενώ σε σημερινές δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης εμφανίστηκ αισιόδοξος για την οικονομία στο σύνολο του έτους, τονίζοντας ότι οι ενδείξεις για τον τουρισμό είναι καλύτερες του αναμενόμενου. 

Στην περίπτωση της ΕΚΤ το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν θα αποκαλύψει τις προθέσεις της αναφορικά με το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ΡΕΡΡ, στο οποίο συμμετέχουν και οι ελληνικοί τίτλοι, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει μείωση των μηνιαίων αγορών στο δ' τρίμηνο του 2021. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα τυπικά ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2022, με την ΕΚΤ να έχει ακόμη αρκετά κεφάλαια να ρίξει στις αγορές. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η MIG με 939.918 και 619.159 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 1,512 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 1,256 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+0,69%) και της Τεχνολογίας (+0,49%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,48%) και των Κατασκευών (-0,96%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νάκας +7,48% και ΕΛΓΕΚΑ +4,63%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -4,24% και Βογιατζόγλου Systems -2,78%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές η ισχυρή ανοδική πορεία για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Ελλάκτωρ με ενίσχυση άνω του 6%. Επιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου και στις διεθνείς αγορές.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ξέσπασμα οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ΧΑ και ευρωαγορές

Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, με τον εγχώριο κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 4%, ενώ στο +3,5% κινείται ο Euro Stoxx Banks. Ενισχύεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου στις αγορές, υποχωρούν οι ανησυχίες.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρά κέρδη για το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

«Έκρηξη» ανόδου άνω του +4% για τον τραπεζικό δείκτη, με σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με θετικό πρόσημο, μετά την έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διατήρηση της μεταβλητότητας βλέπουν οι αναλυτές

Χαλαρώνουν οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα διεθνώς, αν και οι διαθέσεις των επενδυτών παραμένουν «εύθραυστες». Οι αγορές στρέφουν το βλέμμα τους και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα.