ΓΔ: 2054.75 -0.97% Τζίρος: 128.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:35
Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

«Ακίνητο» το Χρηματιστήριο με τον ΓΔ να διατηρεί επαφή με τις 920 μον.

Συχνές εναλλαγές προσήμων για τον Γενικό Δείκτη, με Sarantis και ΔΕΗ να ξεχωρίζουν καθώς ενισχύονται 1,93% και 1,2% αντίστοιχα, ενώ λίγο πάνω από τα 35 εκατ. κινούνται οι συναλλαγές.

Οριακές διακυμάνσεις αλλά με συχνή εναλλαγή προσήμων για την αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, απόδειξη και του περιορισμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και τον Γενικό Δείκτη να παραμένει στο επίπεδο των 915 μονάδων. Αντίθετα οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν ανοδικά με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,67%. 

Στις 15:35 ο Γενικός Δείκτης αγγίζει τις 915,33 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%, ενώ το ενδοσυνεδριακό υψηλό του ήταν στις 920,61 μονάδες (+0,61%) και το χαμηλό στο επίπεδο των 910,21 μονάδων (-0,53%). Σε χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών καθώς φθάνει στα 35,68 εκατ. ευρώ, ενώ έχει περάσει μεγάλος αριθμός πακέτων της Ideal, ύψους που ξεπερνά τα 12,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 12,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τιμή στα 3,20 ευρώ. Οι συναλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο της υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης που έχει υποβληθεί από την Terniale Limited προκειμένου να αποκτήσει τις μετοχές που δεν κατέχει.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,39%. Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 76 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Στο +0,13% ο τραπεζικός δείκτης, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 0,73%, ενώ η Alpha Bank έχει άνοδο 0,17%, η Eurobank υποχωρεί 0,24% και η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στο -0,22%. Στη σημερινή συνεδρίαση κυρίως οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που αλλάζουν σχεδόν συνεχώς πρόσημο. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Sarantis (+1,93%),  ΔΕΗ (+1,20%) και Coca Cola HBC (+0,75%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι τίτλοι των ΑΔΜΗΕ (-2,65%), ΕΥΔΑΠ (-1,54%) και ΟΛΠ (-1,11%).

Η στασιμότητα στην αγορά κρίνεται, έως ένα βαθμό, φυσιολογική με δεδομένη την αυριανή ανακοίνωση για την πορεία του ΑΕΠ στο β' τρίμηνο και παράλληλα την απουσία πολύ «μεγάλων» επιχειρηματικών ειδήσεων, με εξαίρεση, πάντως, την πρόθεση της Eurobank να προχωρήσει σε μία ακόμη έκδοση ομολόγου με στόχο να συγκεντρώσει ποσό έως 500 εκατ. ευρώ. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Ideal και η Πειραιώς με 4.021.477 και 1.746.595 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Ideal με 12,885 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 2,428 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των προσωπικών Προϊόντων (+1,61%) και της Τεχνολογίας (+0,37%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,72%) και των Ταξιδιών (-1,19%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Yalco +10,09% και προοδευτική +9,70%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΝΕΚ -9,63% και Ακρίτας -9,42%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. τεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.