ΓΔ: 2054.75 -0.97% Τζίρος: 128.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:35
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Επενδυτική άπνοια στο ΧΑ με τον ΓΔ «κολλημένο» κοντά στις 913 μον.

Στο κόκκινο το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με σημαντικές πιέσεις στο -1,25% για τον τίτλο της Eurobank και την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά οριακά τα 26 εκατ.

Με το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο «κόκκινο» αν και με σχετικά περιορισμένη πτώση η αγορά συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό που ακολούθησε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει «κολλημένος» λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο των 915 μονάδων και την αξία των συναλλαγών να είναι, τουλάχιστον, υποτονική. 

Στις 16:16 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,28% στις 913,06 μονάδες, αρκέτα κοντά στο χαμηλό ημέρας των 912,56 μονάδων, ενώ το υψηλό ημέρας ήταν στις 917,62 μονάδες, δηλαδή με μία κλίμακα διαπραγμάτευσης μόλις έξι μονάδων. Η αξία των συναλλαγών θυμίζει... μέσα του καλοκαιριού, καθώς φθάνει στα 26,34 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, πτωτικά 64 και 21 παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,35%, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποιήσης να έχει απώλειες 0,36%. 

Στο -0,48% κινείται ο τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να διευρύνει τις απώλειές της στο 1,25%, την Alpha Bank να υποχωρεί 0,13%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,19% και την Τράπεζα Πειραιώς να παραμένει αμετάβλητη. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο κινούνται μόλις πέντε μετοχές, αυτές των Viohalco, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Mytilineos και ΟΛΠ, ενώ πέραν της Eurobank τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι τίτλοι των ΟΠΑΠ στο -1,06% και ΔΕΗ στο -0,99%. 

Τα θετικά νέα από το μέτωπο της οικονομίας με την ανάπτυξη στο β' τρίμηνο να φθάνει στο 16,2%, ενώ στο α' εξάμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση  και της εξαγωγικής δραστηριότητας, με άνοδο 24,7%, δεν φαίνεται να επηρεάζουν στο ελάχιστο τη διάθεση των επενδυτών, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στο περιθώριο της αγοράς. Αιτία, πιθανώς, το γεγονός ότι η καλή πορεία της οικονομίας είχε προεξοφληθεί, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης κατόρθωσε να ξεπεράσει ακόμη και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

.Μία «δικαιολογία» για την επενδυτική αναμονή μπορεί να αποτελεί και το γεγονός ότι η ΕΚΤ πραγματοποιεί μία κρίσιμη συνεδρίαση την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται εκ μέρους αρκετών αναλυτών να λάβει αποφάσεις για το έκτακτο πρόγραμμα ΡΕΡΡ και πιθανή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων που αυτή τη στιγμή φθάνουν στα 80 δισ. ευρώ.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. τεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.