ΓΔ: 1011.78 0.77% Τζίρος: 28.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:22:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Επενδυτική άπνοια στο ΧΑ με τον ΓΔ «κολλημένο» κοντά στις 913 μον.

Στο κόκκινο το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με σημαντικές πιέσεις στο -1,25% για τον τίτλο της Eurobank και την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά οριακά τα 26 εκατ.

Με το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο «κόκκινο» αν και με σχετικά περιορισμένη πτώση η αγορά συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό που ακολούθησε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει «κολλημένος» λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο των 915 μονάδων και την αξία των συναλλαγών να είναι, τουλάχιστον, υποτονική. 

Στις 16:16 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,28% στις 913,06 μονάδες, αρκέτα κοντά στο χαμηλό ημέρας των 912,56 μονάδων, ενώ το υψηλό ημέρας ήταν στις 917,62 μονάδες, δηλαδή με μία κλίμακα διαπραγμάτευσης μόλις έξι μονάδων. Η αξία των συναλλαγών θυμίζει... μέσα του καλοκαιριού, καθώς φθάνει στα 26,34 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, πτωτικά 64 και 21 παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,35%, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποιήσης να έχει απώλειες 0,36%. 

Στο -0,48% κινείται ο τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να διευρύνει τις απώλειές της στο 1,25%, την Alpha Bank να υποχωρεί 0,13%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,19% και την Τράπεζα Πειραιώς να παραμένει αμετάβλητη. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο κινούνται μόλις πέντε μετοχές, αυτές των Viohalco, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Mytilineos και ΟΛΠ, ενώ πέραν της Eurobank τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι τίτλοι των ΟΠΑΠ στο -1,06% και ΔΕΗ στο -0,99%. 

Τα θετικά νέα από το μέτωπο της οικονομίας με την ανάπτυξη στο β' τρίμηνο να φθάνει στο 16,2%, ενώ στο α' εξάμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση  και της εξαγωγικής δραστηριότητας, με άνοδο 24,7%, δεν φαίνεται να επηρεάζουν στο ελάχιστο τη διάθεση των επενδυτών, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στο περιθώριο της αγοράς. Αιτία, πιθανώς, το γεγονός ότι η καλή πορεία της οικονομίας είχε προεξοφληθεί, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης κατόρθωσε να ξεπεράσει ακόμη και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

.Μία «δικαιολογία» για την επενδυτική αναμονή μπορεί να αποτελεί και το γεγονός ότι η ΕΚΤ πραγματοποιεί μία κρίσιμη συνεδρίαση την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται εκ μέρους αρκετών αναλυτών να λάβει αποφάσεις για το έκτακτο πρόγραμμα ΡΕΡΡ και πιθανή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων που αυτή τη στιγμή φθάνουν στα 80 δισ. ευρώ.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Νέα προσπάθεια για τις 1.000 μονάδες από τον Γεν. Δείκτη

Στο επίκεντρο η μετοχή της Mytilineos, μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το 2022. Δεν ανησυχεί για το πολιτικό ρίσκο η αγορά, με τους αναλυτές, όμως, να αναμένουν και κάποια μεταβλητότητα.