ΓΔ: 875.76 0.30% Τζίρος: 6.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:10:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ήπια ανοδικά το Χρηματιστήριο με υπεραπόδοση για τη μετοχή της ΔΕΗ

Συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ στο +7,1%, ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχεται ο δεικτοβαρής τίτλος του ΟΤΕ καθώς υποχωρεί -1,47%. Οριακές οι διακυμάνσεις για τράπεζες.

Με θετικό πρόσημο αλλά εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης συνεχίζει και σήμερα να κινείται η αγορά, με τη μετοχή της ΔΕΗ να ξεχωρίζει στον απόηχο της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Θετική εικόνα και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Stoxx 600 να έχει άνοδο 0,52%. 

Στις 13:28 ο Γενικός Δείκτης έχει κέρδη 0,41% στις 904,81 μονάδες, έχοντας επιτύχει ενδοσυνεδριακό υψηλό στο επίπεδο των 910,25 μονάδων (+1,01%). Στα 29,33 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, καθώς υπάρχουν ορισμένα πακέτα εκ των οποίων ξεχωρίζει αυτό της Mytilineos αξίας 1,14 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,47%. Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 55 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Στάσιμος ο τραπεζικός δείκτης με απώλειες μόλις 0,01%, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,6%, την Alpha Bank να υποχωρεί 0,22%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,59% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,07%. 

Συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με την άνοδό της να φθάνει στο 7,17%, καθώς η ολοκλήρωση της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ έναντι ποσού που ξεπέρασε τα 2,1 δισ. αποτελεί στοιχείο που οδηγεί τους επενδυτές σε αύξηση των θέσεών τους στην εταιρεία, ενώ παράλληλα η μετοχή αναβαθμίστηκε και από τη Eurobank Equities. Ταυτόχρονα η ίδια η ΔΕΗ τονίζει ότι η απόφαση της Κομισιόν για τον λιγνίτη δεν πρόκεται να έχει κάποια σημαντική επίπτωση στα οικονομικά της μεγέθη. 

Πέραν της ΔΕΗ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι τίτλοι των Viohalco (+3,2%), Elvalhalcor (+2%) και Mytilineos (+0,9%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΟΤΕ (-1,47%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,59%). 

Για μία ακόμη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει... αδιάφορο στα θετικά μηνύματα που στέλνει η οικονομία, τόσο αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος αναβαθμίστηκε στο 5,9% έναντι 3,6% προηγούμενης εκτίμησης του υπουργείου Οικονομικών, όσο και με τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, και αποσαφήνισε σήμερα το οικονομικό επιτελείο. Μϊα «δικαιολογία» θα μπορούσε να είναι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, με τους εγχώριους επενδυτές να έχουν «ρίξει» όσα κεφάλαια μπορούν, ενώ αντίθετα τα ξένα κεφάλαια παραμένουν στο περιθώριο, πιθανώς αναμένοντας και ορισμένα πιο επίσημα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού. 

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Πειραιώς διακινώντας 762.689 και 741.070 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 6,940 εκατ. ευρώ και Μυτιληναίος με 4,215 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+3,69%) και των Πρώτων Υλών (+1,53%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,44%) και της Τεχνολογίας (-0,83%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΑΝΕΚ +9,68% και ΔΕΗ +6,87%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Nίκας -9,68% και Κλωστήρια Ναυπάκτου -6,15%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μαζεύει τις απώλειες ο Γενικός Δείκτης, στα επίπεδα των 870 μονάδων

Η μετοχή της ΔΕΗ που καταγράφει «βουτιά» 11% και οι φόβοι των επενδυτών για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από μεγάλες εισηγμένες ασκούν ισχυρές πιέσεις στην αγορά που παλεύει να κρατηθεί στο όριο των 870 μονάδων.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες πιέσεις στο ΧΑ, «βουτιά» για τη ΔΕΗ με απώλειες άνω του -10%

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ στον απόηχο της ανακοίνωσης για την αύξηση κεφαλαίου. Πτώση άνω του -1% για το Γενικό Δείκτη, ανησυχούν οι επενδυτές για τις ΑΜΚ. Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.