ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων αλλά με οριακή πτώση το Χρηματιστήριο

Θετική πορεία εξακολουθεί να εμφανίζει ο κλάδος κατασκευών, με την αγορά να παραμένει «μουδιασμένη» παρά τα θετικά μηνύματα από την πορεία της ανάκαμψης.

Σε πλήρη... συμπόρευση με τις ευρωπαϊκές αγορές κινείται και το ελληνικό χρηματιστήριο, εμφανίζοντας οριακές μεταβολές και τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στο επίπεδο των 905 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,17%. 

Στις 11:32 ο Γενικός Δείκτης αποδυναμώνεται μόλις 0,11% στις 905,82 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 7,46 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, με 42 να εμφανίζουν απώλειες και 9 να παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,16%, ενώ απώλειες μόλις 0,04% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Στο -0,46% ο τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,68%, την Alpha Bank να έχει απώλειες 0,74%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο +0,08%, ενώ αμετάβλητη παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς. Θετικά, πάντως, τα μηνύματα για τον τραπεζικό κλάδο από σημερινή έκθεση της Bank of America, η προσφέρει σύσταση «overweight» στα ομόλογα Tier 2 των Eurobank, Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιτύχει εντυπωσιακή πρόοδο αναφορικά με τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs). 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τίτλοι των ElvalHalcor (+3,8%), Viohalco (+1,49%) και Jumbo (+1,55%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι τίτλοι των Ελλάκτωρ (-0,79%) και ΟΤΕ (-0,6%). 

Και στη σημερινή συνεδρίαση ο βασικός στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση και διατήρηση των 910 μονάδων από τον Γενικό Δείκτη, μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες αλλά τελικώς δεν επιτυγχάνεται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί, παρά τα θετικά μηνύματα που έχει στείλει η ελληνική οικονομία. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+0,94%) και της Τεχνολογίας (+0,50%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,58%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,50%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Epsilon Net +4,00% και Ινρακάτ +2,82%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μουζάκης -6,86% και Moda Bagno -3,52%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με σημαντικά αυξημένο τζίρο

Μεγάλες πιέσεις για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με απώλειες που ξεπερνούν το 5% και 4% αντίστοιχα, ενώ «βαραίνει» την αγορά το -1,87% της Coca-Cola HBC. Ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 2% η Eurobank και στο +1,9% η Τρ. Πειραιώς.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για Ευρώπη, σταθεροποίηση για ΧΑ στον απόηχο της Fed

«Βγαίνουν» πωλητές σε ορισμένες μετοχές του ΧΑ που έχουν τρέξει αρκετά το τελευταίο διάστημα. Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας προεξοφλήσει αυξήσεις 0,50% σήμερα από ΕΚΤ και ΒοΕ.