ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ambosia Capital: «Προβληματίζουν» τους επενδυτές τα ομόλογα της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό όμιλο αρκετοί επενδυτές ομολόγων της Ελλάκτωρ εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία των μη κερδοφόρων μονάδων του ομίλου.

Προβληματισμό εξακολουθεί να δημιουργεί η «διαρροή» κεφαλαίων της Ελλάκτωρ προς τις μη κερδοφόρες θυγατρικές της, παρά τη καλή πορεία των οικονομικών της μεγεθών στο α' εξάμηνο του 2021, η εικόνα των οποίων βελτιώθηκε και από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της για τον ελληνικό όμιλο, η Ambrosia Capital

Το βασικό ερωτηματικό για τον όμιλο αποτελεί το γεγονός ότι έχει υποβαθμιστεί από τους κορυφαίους οίκους αξιολόγησης, ενώ η καλή του πορεία εκτιμάται ότι θα αργήσει να αποτυπωθεί σε νέες εκτιμήσεις τους, με την Ambrosia Capital να υπογραμμίζει ότι το πιθανότερο είναι ότι ο πρώτος που θα κινηθεί να είναι ο S&P, σε ορίζοντα έξι μηνών και να προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάκτωρ. 

Την ίδια ώρα η προσφυγή στις αγορές ομολόγων δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν δεν είχε προηγηθεί η «αποκοπή» από τις μη κερδοφόρες θυγατρικές, αλλά αρκετοί επενδυτές συνεχίζουν να εκφράζουν αμφιβολίες τονίζοντας ότι πιθανώς αυτή η κίνηση να μην ήταν αρκετή και θεωρούν ότι ο κλάδος κατασκευών θα συνεχίσει να αποτελεί «βαρίδι» για τον όμιλο. 

Παράλληλα στην έκθεση υπογραμμίζει ότι το πράσινο ομόλογο της Ελλάκτωρ με ορίζοντα ωρίμανσης το 2024 έχει απόδοση στο 6,5% από 7,815 που ήταν στα τέλη Ιουλίου, με τη χρηματιστηριακή να αναμένει ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωσή της και θα κυμανθεί μεταξύ 6% 6,125% έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Επιπρόσθετα το εν λόγω ομόλογο διαπραγματεύεται χαμηλότερα από αντίστοιχα τόσο των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών εταιρειών, όπως οι Vinci και ASTM, οι οποίες έχουν υψηλότερη αξιολόγηση απο την ελληνική εταιρεία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξετάζει όλες τις επιλογές για το 25% του κλάδου των ΑΠΕ η Ελλάκτωρ

Η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως αποφάσισε να παραχωρήσει στην WA&AD περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ έως και την 31.03.2023.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Wade Adams - Κούτρα αρχίζει η Ελλάκτωρ

Η συμφωνία, που αν οριστικοποιηθεί θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον κλάδο αφού την Άκτωρ την αναλαμβάνουν στρατηγικοί επενδυτές με εμπειρία στον χώρο και οικονομικά ισχυροί. 
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Καθήκοντα CEO στην ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει ο Χρ. Παναγιωτόπουλος

Διοικητικές αλλαγές στον ΑΚΤΩΡ με τον κ. Απόστολο Τζάβελλο να αναλαμβάνει τη θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή (Chief Operating Officer), ενώ παραμένει ως σύμβουλος διοίκησης ο κ. Γεώργιος Κωτούλας.