ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ambosia Capital: «Προβληματίζουν» τους επενδυτές τα ομόλογα της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό όμιλο αρκετοί επενδυτές ομολόγων της Ελλάκτωρ εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία των μη κερδοφόρων μονάδων του ομίλου.

Προβληματισμό εξακολουθεί να δημιουργεί η «διαρροή» κεφαλαίων της Ελλάκτωρ προς τις μη κερδοφόρες θυγατρικές της, παρά τη καλή πορεία των οικονομικών της μεγεθών στο α' εξάμηνο του 2021, η εικόνα των οποίων βελτιώθηκε και από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της για τον ελληνικό όμιλο, η Ambrosia Capital

Το βασικό ερωτηματικό για τον όμιλο αποτελεί το γεγονός ότι έχει υποβαθμιστεί από τους κορυφαίους οίκους αξιολόγησης, ενώ η καλή του πορεία εκτιμάται ότι θα αργήσει να αποτυπωθεί σε νέες εκτιμήσεις τους, με την Ambrosia Capital να υπογραμμίζει ότι το πιθανότερο είναι ότι ο πρώτος που θα κινηθεί να είναι ο S&P, σε ορίζοντα έξι μηνών και να προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάκτωρ. 

Την ίδια ώρα η προσφυγή στις αγορές ομολόγων δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν δεν είχε προηγηθεί η «αποκοπή» από τις μη κερδοφόρες θυγατρικές, αλλά αρκετοί επενδυτές συνεχίζουν να εκφράζουν αμφιβολίες τονίζοντας ότι πιθανώς αυτή η κίνηση να μην ήταν αρκετή και θεωρούν ότι ο κλάδος κατασκευών θα συνεχίσει να αποτελεί «βαρίδι» για τον όμιλο. 

Παράλληλα στην έκθεση υπογραμμίζει ότι το πράσινο ομόλογο της Ελλάκτωρ με ορίζοντα ωρίμανσης το 2024 έχει απόδοση στο 6,5% από 7,815 που ήταν στα τέλη Ιουλίου, με τη χρηματιστηριακή να αναμένει ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωσή της και θα κυμανθεί μεταξύ 6% 6,125% έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Επιπρόσθετα το εν λόγω ομόλογο διαπραγματεύεται χαμηλότερα από αντίστοιχα τόσο των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών εταιρειών, όπως οι Vinci και ASTM, οι οποίες έχουν υψηλότερη αξιολόγηση απο την ελληνική εταιρεία. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καμπάνα» 31,5 εκατ. δολ. στην Ελλάκτωρ από διαιτησία έργου στο Κατάρ

Υπεργολάβος δικαιώθηκε σε διεκδίκηση οφειλής 98,5 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το μετρό στην Ντόχα, όπου η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει με ποσοστό 32%. Θα υποβληθεί αγωγή ακύρωσης της απόφασης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλλιτσάντσης: Να δίνει αποζημιώσεις το κράτος σε εταιρείες όταν καθυστερεί έργα

Στην ανάγκη να εξαλειφθούν οι παθογένειες του Δημοσίου ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών και να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις αναφέρθηκε ο Α. Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ.