ΓΔ: 906.87 0.88% Τζίρος: 69.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:05:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά το Χρηματιστήριο με νέα προσπάθεια κατάκτησης των 910 μον.

Ώθηση από τις μετοχές ΟΠΑΠ (2,5%), Coca-Cola HBC (1,25%) και Alpha Bank (1,33%) για τον Γενικό Δείκτη, με ελαφρώς αυξημένη αξία συναλλαγών σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις λόγω πακέτων.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά από αρκετές ημέρες όπου σημειώθηκαν κάποιες πιέσεις, χάρη στην πολύ καλή πορεία των μετοχών ΟΠΑΠ και Coca-Cola HBC, με τον Γενικό Δείκτη να ξεκινά μία νέα προσπάθεια κατάκτησης των 910 μονάδων. Ελαφρώς αυξημένη η αξία των συναλλαγών λόγω και ύπαρξης ορισμένων πακέτων. Καλύτερη η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,67%. 

Στις 11:23 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 907,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,37%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,01 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,23%. Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 22 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Κέρδη 0,47% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της της Alpha Bank να ξεχωρίζει καθώς ενισχύεται 1,33%, ενώ παράλληλα σήμερα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο ομόλογο της τράπεζας, με στόχο τη συγκέντρωση ποσού έως 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που η Alpha Bank «βγαίνει» στις αγορές από την αρχή του έτους, με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις να προσελκύουν σημαντικό ενδιαφέρον εκ μέρους των επενδυτών. Άνοδος 0,54% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ αντίθετα πτωτικά κινούνται Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς με απώλειες 0,12% και 0,42% αντίστοιχα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει ο τίτλος του ΟΠΑΠ στο +2,55%, ενώ κέρδη 1,25% έχει η Coca-Cola HBC και 1,77% υψηλότερα κινείται η μετοχή του ΟΛΠ. Ήπια ανοδική κίνηση στο +0,24% για την ElvalHalcor, μετά την ανακοίνωση μεγεθών α' εξαμήνου, σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος είχε αύξηση εσόδων 34,6%. 

Το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων και μετά από έναν πολύ καλό Αύγουστο, παραμένει η απουσία αντίδρασης στις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας, αλλά και σε μία σειρά εκθέσεων διεθνών οίκων, οι οποίοι προχωρούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την ανάπτυξη το 2021. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,18%) και του Εμπορίου (+1,01%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,52%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Byte Computer +2,56% και Attica Συμμετοχών +2,31% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -8,37% και Space Hellas -1,92%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανοίγει» τον βηματισμό του το ΧΑ με σημαντική αύξηση του τζίρου

Ξεχωρίζει η μετοχή της Jumbo με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών, με το ΧΑ να ακολουθεί, εκ νέου, πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο με «καύσιμα» από ΔΕΗ και τράπεζες

Πορεία καλύτερη των ευρωπαΪκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με το επίπεδο των 900 μονάδων. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ με κέρδη 1,75%, αλλά παραμένει χαμηλά η αξία των συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΤΕ και τράπεζες ωθούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο αλλά με ήπιο τζίρο

Θετική στροφή για τις τραπεζικές μετοχές, όπου ξεχωρίζει η Εθνική με +1,1%, ενώ 1,3% υψηλότερα κινείται ο ΟΤΕ και πλησίον του 1% ο τίτλος της ΔΕΗ. Επιστροφή σε χαμηλά επίπεδα για την αξία συναλλαγών.