ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.

Στα όρια των 910 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με την χρηματιστηριακή αγορά να έχει περιορίσει τα πρωινά κέρδη, με τις τράπεζες και την μετοχή της Jumbo να προσφέρουν στήριξη. Επιβαρύνει την επενδυτική διάθεση η στροφή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε αρνητικό έδαφος.

Στις 13:15 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 910,10 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 31,84 εκατ. ευρώ.

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση καθώς λήγουν  οι μηνιαίες και τριμηνιαίες σειρές παραγώγων αλλά αναμένεται και το rebalancing από την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του FTSE Russell. Jumbo και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη, ενώ διευρύνονται οι απώλειες για Aegean και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,05%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Jumbo που καταγράφει κέρδη 3%, ενώ κατά 1,04% ενισχύεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ και στο +0,50% έχει περιορίσει την άνοδο της η Ελλάκτωρ. Κέρδη 0,55% σημειώνει και η μετοχή της Coca Cola HBC. Την ίδια στιγμή η θετική εικόνα του πρωινού έχει αντιστραφεί με περισσότερες μετοχές του δείκτη να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Απώλειες 0,89% καταγράφει η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ 1,17% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Πτώση 0,95% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και 0,75% για την Aegean που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Ο τραπεζικός κλάδος που δίνει μέχρι στιγμής στήριξη στην αγορά, σημειώνει άνοδο 0,54% με την μετοχή της Εθνικής να ξεχωρίζει με κέρδη 1,12%, ενώ η Alpha Bank ενισχύεται κατά 0,61%. Άνοδος 0,50% για την Τρ. Πειραιώς ενώ οριακά κέρδη 0,05% για την μετοχή της Eurobank.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,77%) και των Τροφίμων (+0,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,81%) και των Ταξιδιών (-0,49%). Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 7.682.492 και 1.772.671 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 6,529 εκατ. ευρώ και η Jumbo με 4,168 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 54 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Attica Bank +15,09% και Αφοί Κορδέλλου +5,74%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -13,18% και Λεβεντέρης(π) -9,94%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.