ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Οριακές κινήσεις για τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 890 μονάδες

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές με την αξία των συναλλαγών ωστόσο να ξεπερνά τα 29 εκατ. ευρώ. Έχασε τα πρωινά κέρδη η μετοχή της ΔΕΗ ενώ κάλυψε μέρος των απωλειών η Εθνική Τράπεζα.

Παρά την θετική εικόνα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινείται σε αρνητικό έδαφος με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές απώλειες πάνω από τα όρια των 890 μονάδων, και τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί.

Στις 13:30 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακές απώλειες 0,07% και διαμορφώνεται στις 893,71 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παρουσιάζεται αυξημένη στα 29,04 εκατ. ευρώ λόγω «πακέτων» του ΟΠΑΠ, το ύψος των οποίων ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει οριακές απώλειες 0,07% με την μετοχή της Alpha Bank να ξεχωρίζει με κέρδη 0,80%. Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της Eurobank με απώλειες 0,72%, η Τρ. Πειραιώς που βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,71%, ενώ στο 0,24% έχει περιορίσει την πτώση της η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Πτώση 0,26% σημειώνει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την εικόνα στο ταμπλό να είναι ανάμεικτή καθώς η μετοχή της Elvalhalcor ενισχύεται κατά 2,93% και της Lamda Development 1,08%. Κέρδη 0,61% για την μετοχή του ΑΔΜΗΕ ενώ η Motor Oil ανεβαίνει κατά 0,60%. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της ΔΕΗ έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος σβήνοντας τα πρωινά κέρδη και καταγράφει οριακές απώλειες 0,11%. Πτώση 1,28% για την μετοχή της Jumbo, ενώ στο 0,92% φτάνουν οι απώλειες για την μετοχή της Coca Cola HBC. Χαμηλότερα κατά 1,91% είναι η μετοχή της Aegean και στο 1,08% φτάνει η πτώση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Κέρδη άνω του 3% για τον τίτλο του Πλαίσιο Computers, στη μεσαία κεφαλαιοποίηση μετά την ανακοινωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το α' εξάμηνο του 2021. 

Η πορεία της αγοράς μοιάζει να διχάζει ακόμη και τους αναλυτές, καθώς κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι η καλή πορεία της οικονομίας έχει «ενσωματωθεί» στην εικόνα της αγοράς και του Γενικού Δείκτη, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι ακόμη το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει αποτιμήσει, ορθά, τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο και κυρίως την ανάκαμψη του τουρισμού. 

Αρνητικός, πάντως, παράγοντας θα πρέπει να θεωρηθεί και το σχετικά ρευστό διεθνές περιβάλλον, με τους επενδυτές να αναμένουν τις σημερινές αποφάσεις της Fed, να παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με το «πρόσκαιρο» ή όχι των πληθωριστικών πιέσεων αλλά και να μην έχουν χαθεί οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην κινεζική Evergrande, παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που τονίζουν ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί σε μία «κινεζική Lehman Brothers».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διατήρηση ανοδικών τάσεων λόγω Fitch και deals

Θετικός καταλύτης η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, που φέρνει το αξιόχρεο μόλις μία μονάδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Εβδομάδα των κεντρικών τραπεζών με συνεδριάσεις ΕΚΤ και Fed.