ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Οριακή μεταβολή για τον Γεν. Δείκτη με υποτονική αξία των συναλλαγών

«Κολλημένος» χαμηότερα των 900 μον. ο Γενικός Δείκτης, παρά την καλή πορεία του ΟΤΕ στο +1,48%, με σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζα που υποχωρεί άνω του 1,5%.

Τη... γνωστή του τακτική ακολουθεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά ενδοσυνεδριακά το επίπεδο των 900 μονάδων και κατόπιν να επανακάμπτουν οι πωλητές, με αποτέλεσμα να μην το κρατήσει και παράλληλα να εμφανίζει εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη με τις διεθνείς αγορές, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,84%. 

Παρά την αρχικά καλή πορεία του ο Γενικός Δείκτης μετά τις 14:00 άρχισε να μαζεύει τα κέρδη του, με αποτέλεσμα στις 15:35 να ενισχύεται 0,24% στις 896,48 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 902,66 μονάδες (+0,93%). Στα 39,87 εκατ. η αξία των συναλλαγών, βοηθούμενη, μάλιστα, από δύο πακέτα του ΟΠΑΠ και ένα της Jumbo, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29%. Σχεδόν ισοπαλία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών, με το ισοζύγιο να διαμορφώνεται στις 47 προς 57, ενώ 14 παραμένουν αμετάβλητες. 

Πλήρης αντιστροφή τάσεων για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος εμφανίζει έστω και οριακές απώλειες 0,02%, καθώς διευρύνεται η πτώση για την Εθνική Τράπεζα στο -1,56%, ενώ κατά 0,29% υποχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς. Μάζεμα κερδών στο 0,44% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,60%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Jumbo (+2,23%), του ΟΤΕ (+1,48%) και του ΟΛΠ (+0,95%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-1,11%) και της Lamda Development (-0,67%). Οριακές απώλειες 0,11% για ΔΕΗ, η οποία ανακοινώνει τα μεγέθη α' εξαμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Η αγορά εμφανίζεται, για μία ακόμη συνεδρίαση, μη ικανή να κινηθεί με ανοδική ορμή, μη ευθυγραμμισμένη με το διεθνές κλίμα, το οποίο έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται καθησυχασμένοι από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed αλλά και από τις ανησυχίες για το μέλλον της κινεζικής εταιρείας real estate, Evergrande. 

Και ενώ στη συνεδρίαση της Δευτέρας η πτώση του Χρηματιστήριου Αθηνών θεωρήθηκε εισαγόμενη, στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχει «εισαγωγή» της θετικής τάσης, με τους αγοραστές να παραμένουν στο περιθώριο και μία μερίδα επενδυτών να προχωρά σε κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και Eurobankη με 2.514.267 και 1.501.442 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 7,067 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ με 4,834 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της τεχνολογίας (+2,67%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,45%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-0,73%) και των Βιομηχανικών προϊόντων (-0,72%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΑΝΕΚ +16,20% και Κέκροψ+11,92%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δούρος -12,50% και Yalco -8,70%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.