ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το ΧΑ με σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της ΔΕΗ

Άνοδος που αγγίζει το 2% για τον τίτλο της ΔΕΗ, με την αγορά να ακολουθεί, εκ νέου, αντίθετη πορεία από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει υποτονικό.

Με τη μετοχή της ΔΕΗ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω τόσο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όσο και του ελέγχου που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την όλη διαδικασία, ο Γενικός Δείκτης επιστρέφει υψηλότερα από το επίπεδο των 873 μονάδων, με την αγορά να εμφανίζει διαθέσεις ανάκαμψης. 

Ο Γενικός Δείκτης, αν και ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο που ξεπερνούσε το 0,7%, στις 11:27 ενισχύεται μόλις 0,06% στις 873,60 μονάδες, ακολουθώντας, πάντως, για μία ακόμη συνεδρίαση πορεία λιγότερο «επιθετική» από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 έχει κέρδη 0,35% και ο γερμανικός DAX κινείται άνω του +0,8%. Στα 7,43 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών, με 46 μετοχές να κινούνται ανοδικά, 17 πτωτικά και 16 να διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 0,16% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οριακή άνοδο 0,04% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Στο +0,49% ο τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,05%, την Alpha Bank να έχει άνοδο 1,27%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,08% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,88% υψηλότερα. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Attica Bank βρίσκεται από σήμερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης προκειμένου να προχωρήσει το reverse split

Η μετοχή της ΔΕΗ ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο που ξεπερνούσε το 3%, λίγο μετά τις 11:00 κινείται 1,82% υψηλότερα. Προβληματισμό, πάντως, προκαλεί η έναρξη έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, τον τρόπο διαχείρισης από τη ΔΕΗ και τους συμβούλους των εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών και την ποιότητα της ενημέρωσης προς το επενδυτικό κοινό. Το χρηματιστηριακό «βραχυκύκλωμα» με τη μετοχή της ΔΕΗ έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση και στην κυβέρνηση, η οποία ανησυχεί ότι η μεγάλη αναπτυξιακή κίνηση της αύξησης κεφαλαίου κινδυνεύει να τραυματιστεί από το θόρυβο που προκαλούν σειρά κακών χειρισμών. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση με αφορμή τους ελέγχους.

Πέραν της ΔΕΗ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι τίτλοι των Mytilineos και ΕΥΔΑΠ, με κέρδη που ξεπερνούν το 2,5%, ενώ του 1% είναι η άνοδος σε ΕΧΑΕ και Lamda Development. Αντίθετα σημαντικές απώλειες εμφανίζει η μετοχή της Viohalco (-2,13%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,06%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,82%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,82%) και των Πρώτων Υλών (-0,30%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Fieratex +8,70% και Μουζάκης (κ) +5,85%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών -3,48% και Ξυλεμπορία(κ) -3,38%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές η ισχυρή ανοδική πορεία για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Ελλάκτωρ με ενίσχυση άνω του 6%. Επιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου και στις διεθνείς αγορές.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ξέσπασμα οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ΧΑ και ευρωαγορές

Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, με τον εγχώριο κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 4%, ενώ στο +3,5% κινείται ο Euro Stoxx Banks. Ενισχύεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου στις αγορές, υποχωρούν οι ανησυχίες.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρά κέρδη για το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

«Έκρηξη» ανόδου άνω του +4% για τον τραπεζικό δείκτη, με σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με θετικό πρόσημο, μετά την έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διατήρηση της μεταβλητότητας βλέπουν οι αναλυτές

Χαλαρώνουν οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα διεθνώς, αν και οι διαθέσεις των επενδυτών παραμένουν «εύθραυστες». Οι αγορές στρέφουν το βλέμμα τους και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα.