ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Synallagma
Φωτο: Shutterstock

Άνευρη συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο, με οριακή διακύμανση για ΓΔ

Καλή πορεία για τους τίτλους Ελλάκτωρ στο +3,2% και Alpha Bank στο +1,54%, με τους επενδυτές να παραμένουν διστακτικοί και τη συναλλαγματική δραστηριότητα να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Παρά την προσπάθεια που καταβάλουν οι μετοχές των Alpha Bank και Ελλάκτωρ,  η αγορά παραμένει σχεδόν στάσιμη, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται πέριξ των 874 μονάδων και να ακολουθεί, πάντως, πορεία ανάλογη με αυτή των ευρωπαϊκών αγορών, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη και εμφανίζει οριακή πτώση 0,1%. 

Στις 15:21 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,03% στις 873,24 μονάδες, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 871,71 και 879,57 μονάδων, ενώ στα 28,31  εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών, με σχεδόν ισοπαλία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών, καθώς διαμορφώνονται στις 53 προς 45, ενώ 12 διατηρούνται αμετάβλητες. Στο +0,03% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,42% χαμηλότερα. 

Κέρδη 1,01% για τον τραπεζικό δείκτη, χάρη στην πολύ καλή πορεία της μετοχής της Alpha Bank, η οποία ενισχύεται 1,54%, με τη Eurobank να έχει άνοδο 1,12%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 0,44% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,66%. Σημειώνεται ότι υπάρχει αναστολή διαπραγμάτευσης για την Attica Bank, καθώς αναμένεται η διαδικασία του reverse split. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι τίτλοι των Ελλάκτωρ (+3,28%) και Lamda (+1,03%), ενώ αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι μετοχές των Viohalco (-2,13%) και Τιτάν (-1,96%). Ήπια ανοδική κίνηση για τον τίτλο της ΔΕΗ, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά τη συνεδρίαση με κέρδη που έφθασαν στο 3%, αλλά έχει περιορίσει σημαντικά την άνοδό του και πλέον ενισχύεται 0,88%. Η μετοχή της επιχείρησης βρίσκεται, ούτως ή άλλως, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς έχει ξεκινήσει έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις κινήσεις της διοίκησης σε σχέση με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Η πορεία της αγοράς θυμίζει τις περισσότερες συνεδριάσεις του τελευταίου διαστήματος, με τους επενδυτές να παραμένουν στο περιθώριο και να μην προχωρούν σε επιθετικές κινήσεις είτε αυτές αφορούν αγορά είτε πώληση μετοχών. Οι αναλυτές σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι ο Γενικός Δείκτης έχει φθάσει σε συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα τα οποία καθιστούν δύσκολη την πορεία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Σπεύδουν, πάντως, να συμπληρώσουν ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί να έχει καλές προοπτικές το επόμενο διάστημα, εάν τουλάχιστον ευθυγραμμιστεί με την εικόνα της οικονομίας, η οποία έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Νέα προσπάθεια για τις 1.000 μονάδες από τον Γεν. Δείκτη

Στο επίκεντρο η μετοχή της Mytilineos, μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το 2022. Δεν ανησυχεί για το πολιτικό ρίσκο η αγορά, με τους αναλυτές, όμως, να αναμένουν και κάποια μεταβλητότητα.