ΓΔ: 1063.32 -0.10% Τζίρος: 18.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ανοδικές τάσεις για το Χρηματιστήριο, με τον Γεν. Δείκτη άνω των 870 μον.

Σε θετική πορεία σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΠΑΠ και Lamda Development με κέρδη που ξεπερνούν το 2%.

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η εγχώρια αγορά, η οποία ξεκίνησε στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 870 μονάδων, και να εμφανίζει καλύτερη πορεία από τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,58%. 

Στις 11:49 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,71% στις 872,49 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 9,16 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 53, έναντι 23 πτωτικών και 13 που παραμένουν αμετάβλητες. Κέρδη 0,80% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,55%. 

Ισχυρά ανοδική κίνηση με κέρδη 0,83% ακολουθεί ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Eurobank να έχει άνοδο 1,21%, την Alpha Bank να κινείται 0,68% υψηλότερα, την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,76% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,36%. Επιστροφή σε διαπραγμάτευση, μετά την ολοκλήρωση της α' φάσης της ΑΜΚ για την Attica Bank, η μετοχή της οποίας υποχωρεί 18,75%. Υπενθυμίζεται πως σήμερα η μετοχή της Attica Bank επέστρεψε στο ΧΑ με νέα προσαρμοσμένη τιμή στα 4,80 ευρώ, μετά το reverse split ( 1ν/ 60π ) ενώ ο αριθμός των μετοχών από 461,25 εκατ. μειώθηκε σε 7,68 εκατ. μετοχές.

Ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ένας δύσκολος μήνας για την ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη - βάσει της τρέχουσας τιμής του - να έχει απώλειες που ξεπερνούν το 6%, αλλά σε ορίζοντα 9μηνου να ενισχύεται άνω του 7%. Ανάλογες πάντως τάσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου επικράτησαν και στις διεθνείς αγορές, καθώς είναι, εκ παραδόσεως, ένας μήνας που οι επενδυτές προχωρούν σε αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων προκειμένου να προετοιμαστούν για το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους. Η βασική, βέβαια, διαφορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τις ξένες αγορές είναι ότι οι δεύτερες έχουν κατακτήσει συνεχή ιστορικά υψηλά, ενώ αντίθετα η Λ. Αθηνών απέχει πολύ από τα αντίστοιχα επίπεδα. 

Παράλληλα σημαντικές ανησυχίες στους επενδυτές έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίων και κυρίως το γεγονός ότι γίνονται «εις βάρος» των παλιών μετόχων, κάτι το οποίο ξεκίνησε - λόγω και ειδικών συνθηκών- με τις τράπεζες αλλά συνεχίζεται και στην περίπτωση της ΔΕΗ. 

Επιστρέφοντας στο ταμπλό σημαντικά κέρδη 0,99% εμφανίζει ο τίτλος του ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 2,15%, με τη Lamda Development να ενισχύεται 2,15%, μετά και τη χθεσινή της ανακοίνωση για σημαντική αύξηση των μεγεθών της στο α' εξάμηνο. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ