ΓΔ: 1012.09 0.81% Τζίρος: 32.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:54:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Οριακή διακύμανση για το ΧΑ, με τον ΓΔ χαμηλότερα των 870 μον.

Οριακές οι μεταβολές για την αγορά, με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να ξεχωρίζει με κέρδη 2,3%, ενώ σε θετική πορεία συνεχίζει να κινείται και ο τίτλος της Lamda στο +1,2%. Χαμηλή η αξία των συναλλαγών.

Μία ακόμη συνεδρίαση στην οποία η αγορά ξεκίνησε δυναμικά, για να περιορίσει, όμως, τα κέρδη της μόλις ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 870 μονάδες, με στήριξη απο τις μετοχές των ΟΠΑΠ και Lamda Development, ενώ ανάλογες είναι οι τάσεις που επικρατούν και στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 περιορίζει τα κέρδη του στο 0,15% και ο γερμανικός DAX έχει «γυρίσει» αρνητικά με απώλειες 0,35%. 

Στις 14:40 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται μόλις 0,03% στις 866,65 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στο επίπεδο των 873,17 μονάδων και την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 24,4 εκατ. ευρώ. Σχεδόν... ισοπαλία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών καθώς διαμορφώνονται στις 53 προς 54, με 14 να διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 0,19% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,68%. 

Στο +0,30% ο τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να βρίσκεται στο +0,72%, την Alpha Bank να έχει κέρδη 0,45%, την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,25%, ενώ αντίθετα πτώση 1,65% εμφανίζει ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς. Επιστροφή από σήμερα στην «ενεργό δράση» για τον τίτλο της Attica Bank, ο οποίος υποχωρεί 18,59%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΟΠΑΠ στο +2,31% και Lamda Development με κέρδη 1,28%, δύο τίτλοι οι οποίοι, όμως, το προηγούμενο διάστημα είχαν δεχθεί αρκετές πιέσεις. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Lamda η ανάκαμψη για τη μετοχή καταφθάνει μετά τη χθεσινή ανακοίνωση πολύ καλών μεγεθών α΄ εξαμήνου, χάρη και στο έργο του Ελληνικού. 

Το μεγάλο ερωτηματικό για την αγορά είναι κατά πόσο θα αποδειχθούν αληθινές οι ανησυχίες των αναλυτών ότι ο Οκτώβριος θα είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τις μετοχές, με επερχόμενη διόρθωση σε διεθνές επίπεδο, όπου φυσικά τα χρηματιστήρια έχουν «τρέξει» αρκετά και οι αποτιμήσεις έχουν φθάσει σε υψηλά επίπεδα, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο απέχει πολύ από τα ιστορικά υψηλά του. 

Όσο για τον Σεπτέμβριο αποδεικνύεται ένας πολύ δύσκολος μήνας για το Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να έχει απώλειες που ξεπερνούν το 7%, ενώ αντίθετα πολύ καλύτερη είναι η εικόνα για το εννεάμηνο του έτους, όπου τα κέρδη προσεγγίζουν το 7%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ