ΓΔ: 1033.02 -0.04% Τζίρος: 89.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Εύθραυστη ισορροπία στο Χρηματιστήριο, με καλή πορεία λίγων blue chips

Το «μάζεμα» των κερδών για τον τίτλο της ΔΕΗ, αλλά και η «μεικτή» εικόνα των τραπεζικών μετοχών, δεν αφήνουν την αγορά να ανασάνει, ενώ ανάλογο κλίμα μεταβλητότητας επικρατεί και στα διεθνή χρηματιστήρια.

Την… κλασσική διαδρομή των περισσότερων προηγούμενων συνεδριάσεων ακολουθεί και στη σημερινή η εγχώρια αγορά, καθώς μόλις ο Γενικός Δείκτης ξεπεράσει το επίπεδο των 870 μονάδων εμφανίζονται οι πωλητές, οι οποίοι φροντίζουν να τον κρατήσουν πέριξ αυτού του σημείου και να μην τον αφήσουν να σταθεροποιηθεί υψηλότερα. 

Πάντως ανάλογες τάσεις επικρατούν και στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, όπου αρχικά υπήρξε «διαγραφή» των απωλειών, αλλά τελικά σημειώνεται, εκ νέου, αρνητικό γύρισμα, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,13%. 

Στις 15:05 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει έστω και οριακές απώλειες 0,05% στις 870,65 μονάδες, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 868,71 και 876,98 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 26,6 εκατ. ευρώ. Ισορροπία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών με το ισοζύγιο να διαμορφώνεται στο 50 προς 51, ενώ 20 διατηρούνται αμετάβλητες. Στο -0,11% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,62%. 

Στάσιμος στο -0,01% ο τραπεζικός δείκτης, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται άνω του 0,5%, με τη Eurobank να παραμένει σε θετική πορεία και να ενισχύεται 0,47%, ενώ αντίθετα αλλαγή ρότας για την Alpha Bank που αποδυναμώνεται 0,86%. Στο +0,92% η Εθνική Τράπεζα, με την Τράπεζα Πειραιώς να έχει πτώση 0,29% και την Attica Bank να διατηρείται σε ισχυρά ανοδική πορεία με κέρδη που ξεπερνούν το 5%. 

«Μάζεμα» κερδών και για τον τίτλο της ΔΕΗ ο οποίος βρίσκεται στο +0,82% και τα 8,57 ευρώ, αν και έφθασε να ενισχύεται άνω του 2%, ενώ κέρδη υψηλότερα του 1% εμφανίζουν οι μετοχές των Titan και ElvalHalcor. Αντίθετα σημαντικές είναι οι απώλειες, άνω του 1,5% για Jumbo και ΕΛΠΕ

Η αναβάθμιση της εκτίμησης από το υπ. Οικονομικών για ρυθμό ανάπτυξης 6,1% φέτος, έναντι 5,9% που προέβλεπε πριν, αφήνει αδιάφορη την αγορά, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με εκθέσεις κορυφαίων χρηματοοικονομικών ομίλων, οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ πιο αισιόδοξοι από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο. Όλα δείχνουν ότι η ΑΜΚ της ΔΕΗ είναι αυτή που συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον, με τους επενδυτές να αναμένουν τις λεπτομέρειες, εντός του τρέχοντος μηνός, ενώ η αρνητική διάθεση που υπάρχει και στις ξένες αγορές φαίνεται να επηρεάζει το ΧΑ, το οποίο, πάντως, δεν νοιώθει την ίδια εξάρτηση μαζί τους όταν αυτές κινούνται ισχυρά ανοδικά. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ