ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ανοδικά το Χρηματιστήριο με ώθηση από τον κλάδο της ενέργειας

Κέρδη άνω του 2% για τους τίτλους των ΕΛΠΕ και Motor Oil, καθώς συνεχίζεται η ανοδική πορεία για την τιμή πετρελαίου, ενώ το φυσικό αέριο στην ευρωπαική αγορά κατέρριψε και νέο ιστορικό υψηλό.

Η πολύ καλή πορεία των ενεργειακών μετοχών και κυρίως αυτών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά πετρελαίου, κρατά την αγορά σε θετική πορεία, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο επίπεδο των 874 μονάδων, ενώ συμβαδίζει πλήρως με τις τάσεις που επικρατούν και στις διεθνείς αγορές, καθώς ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,68%. 

Στις 12:36 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 874,52 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,3%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 12,63 εκατ. ευρώ, ενώ 44 μετοχές κινούνται ανοδικά, 39 εμφανίζουν πτώση και 16 παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%.

Οριακή πτώση 0,07% για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς η μετοχή της Eurobank υποχωρεί 0,15%, της Alpha Bank εμφανίζει απώλειες 0,36%, της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται 0,53%, ενώ οριακά χαμηλότερα στο -0,07% κινείται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Ξεχωρίζουν οι τίτλοι των ΕΛΠΕ και Motor Oil με κέρδη που ξεπερνούν το 2% ανταποκρινόμενοι στη νέα αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου, με το brent να έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 81 δολαρίων το βαρέλι, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται οι περισσότεροι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. 

Πάντως τα μηνύματα από τον τομέα της ενέργειας, αν και θετικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, δεν είναι και τόσο καλά για την οικονομία, με την τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη να κατακτά, σήμερα, νέο ρεκόρ και να ξεπερνά το επίπεδο των 100 ευρώ, γεγονός το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τον πληθωρισμό και πιθανώς να αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να αλλάξουν την επιτοκιακή τους πολιτική νωρίτερα από τον προγραμματισμό τους. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Ιντραλότ και η MIG, με 447.667 και 428.402 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Τιτάν με 1,295 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ με 1,010 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+2,07%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,18%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,23%) και των Ασφαλειών (-0,47%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Μουζάκης+9,28% και Reds +6,58%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -8,00% και Βιοτέρ -5,29%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανόδου παραμένει το ΧΑ με ώθηση από τράπεζες και blue chips

Με αυξημένη αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί να διασπάσει το όριο των 930 μονάδων. Κέρδη άνω του 4% για την μετοχή της Εθνικής, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται πάνω από 2%. Σε υψηλά επίπεδα οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Mytilineos.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Έκοψε τη φόρα του Γενικού Δείκτη η νέα «βουτιά» του δείκτη S&P 500

Με μικρές απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση παρότι έγινε προσπάθεια υπέρβασης των 920 μονάδων ενώ κράτησαν θετικά πρόσημα τράπεζες και ΟΤΕ. Έντονη αστάθεια στις αγορές ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της Fed.