ΓΔ: 2282.98 0.17% Τζίρος: 30.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:43
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και ενέργεια ωθούν σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο

Η εικόνα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου έχει ανατραπεί με τις περισσότερες μετοχές να καταγράφουν άνοδο και να σπρώχνουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων.

Σε ανοδική τροχιά παραμένει ο Γενικός Δείκτης που κινείται πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων με την χρηματιστηριακή αγορά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά και επιφυλακτικότητα στις κινήσεις των αγοραστών, ωστόσο καλύπτει μέρος των απωλειών της από τις 853 μονάδες που είχε βρεθεί στην αρχή του μήνα.

O Γενικός Δείκτης στις 14:20, διαμορφώνεται στις 892,81 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,42% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 35,07 εκατ. ευρώ δείχνοντας πως έχει επανέλθει πλήρως μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,17%. Η εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει ανατραπεί, με τις περισσότερες μετοχές να βρίσκονται σε θετικό πρόσημο. Στους πρωταγωνιστές η μετοχή των ΕΛΠΕ με άνοδο 2,03%, και ακολουθεί η ΕΧΑΕ με 1,10%. Κέρδη 0,98% για την Motor Oil και 0,97% για τον ΟΤΕ που έχει επιστρέψει σε  θετικό έδαφος, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται κατά 0,62%. Μάζεψε τις απώλειες της η Coca Cola HBC που χάνει πλέον 0,21%, με την μετοχή της Aegean να βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,56% ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σημειώνει απώλειες 1,04%.

Ώθηση στην αγορά προσφέρουν οι τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,60%, με την μετοχή της Εθνικής να είναι πρωταγωνίστρια με κέρδη 1,74%, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 0,27% και η Eurobank 0,60% ενώ η Τρ. Πειραιώς σημειώνει πτώση 0,42%.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι οι αγορές όπως και η παγκόσμια οικονομία εξακολουθούν να κινούνται σε πεδίο έντονης αβεβαιότητας καθώς τα σοβαρά προβλήματα ανισορροπίας προσφοράς και ζήτησης στις ενεργειακές αγορές δεν έχουν ξεπεραστεί οριστικά και πολλά θα κριθούν από τις επόμενες κινήσεις ισχυρών παικτών όπως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία αλλά και από τις καιρικές συνθήκες αυτού του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,09%) και των Τραπεζών (+1,03%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,87%) και των Πρώτων Υλών (-0,42%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Ιντρακόμ με 2.206.241 και 793.321 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Motor Oil με 3,685 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 2,632 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +13,89% και Ιντερτέκ +12,85%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Προοδευτική -19,05% και Γενική Εμπορίου -5,60%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εκκίνηση με πιέσεις από το αρνητικό διεθνές κλίμα

Εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος ξεκινά η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να αναζητεί αντίδραση και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
ΑΓΟΡΕΣ

Το παράδοξο στο Χρηματιστήριο: «Κρατάει» ο Γ. Δείκτης, διορθώνουν οι μετοχές

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει από το υψηλό που σημείωσε στις 04.02 μικρές απώλειες κοντά στο -5% ωστόσο πολλές μετοχές υποχωρούν αισθητά περισσότερο. Πίνακες με την ακτινογραφία των αποδόσεων των μετοχών.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Γύρισε σε άνοδο με κέρδη σε τράπεζες και blue chips

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις πρωινές απώλειες και κινείται ανοδικά, με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 2.290 μονάδες. Στήριξη δίνουν Titan και Metlen, μικτά πρόσημα στις τράπεζες, ενώ αυξημένος είναι ο όγκος σε Eurobank και Alpha Bank.
Κατάστημα Eurobank ATM
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αγορά 1,79 εκατ. ιδίων μετοχών με μέση τιμή τα 4,13 ευρώ

Η Eurobank αγόρασε 1.788.139 ίδιες μετοχές στο Χ.Α. την εβδομάδα 9–13/2/2026, με μέση τιμή 4,1255 eyr;v και συνολικό κόστος 7,38 εκατ. Μετά τις αγορές κατέχει 14.229.216 ίδιες μετοχές. Οι συναλλαγές έγιναν μέσω Eurobank Equities.