ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοδική κίνηση για το Χρηματιστήριο με νέα ώθηση από την Coca-Cola HBC

Κέρδη 1,8% για τον τίτλο της Coca-Cola HBC, η οποία δρα ως «αντίβαρο» στις πιέσεις για άλλους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ αντίθετα πτώση άνω του 6% εμφανίζει η Ελλάκτωρ μετά το χθεσινό ράλι.

Η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σημαντικών κερδών για το «βαρύ χαρτί» της Coca-Cola HBC διατηρεί την ανοδική πορεία για την εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το επίπεδο των 890 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ήπια πτωτική κίνηση ακολουθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να έχει απώλειες 0,02%. 

Στις 11:25 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,30% στις 893,27 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 7,25 εκατ. ευρώ, ενώ υπερισχύουν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 50, έναντι 22 πτωτικών και 2 που διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 0,26% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,56% υψηλότερα. 

Θετική κίνηση και άνοδος 0,23% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,40%, την Alpha Bank να ενισχύεται 0,14%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,16% υψηλότερα, ενώ στο +0,35% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της Coca-Cola HBC με κέρδη 1,84%, ενώ την ακολουθεί ο τίτλος της Motor Oil ο οποίος ενισχύεται 0,91%. Στον αντίποδα μεγάλες πιέσεις, μετά το χθεσινό εντυπωσιακό +16,5%, δέχεται ο τίτλος της Ελλάκτωρ καθώς υποχωρεί 6,71%. Σημειώνεται ότι το χθεσινό ράλι για την μετοχή του ομίλου αποδίδεται σε αγορές που πραγματοποίησαν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης κατά τις δημοπρασίες, καθώς προχώρησαν σε αγορά 2,4 εκατ. μετοχών, δηλαδή το 0,7% της εταιρείας. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών το τελευταίο διάστημα προσπαθεί και έως ένα βαθμό τα έχει καταφέρει να αυτονομηθεί από το διεθνές αρνητικό κλίμα, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα της αύξησης του ενεργειακού κόστους έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και σε αρκετούς εγχώριους επιχειρηματικούς κλάδους. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,59%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,54%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των κατασκευών (-1,28%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,02%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Reds +6,17% και Βιοκαρπέτ +3,87% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ελλάκτωρ -7,35% και Ίλυδα-2,21 %.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριξη από τις τράπεζες διατηρεί την ανοδική δυναμική το ΧΑ

Παρά την ανοδική τροχιά που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης περιορίζει τα κέρδη του εν μέσω αναιμικής συναλλακτικής δραστηριότητας. Κέρδη άνω του 1% για Alpha Bank, Τιτάν, Aegean και Jumbo.