ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ήπια ανοδική κίνηση στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που έχουν στραμμένο το βλέμμα σε πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση. Ώθηση στον Γενικό Δείκτη από τράπεζες και ΟΤΕ.

Εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει ανοδικές τάσεις, πέριξ των επιπέδων των 890 μονάδων, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές κινήσεις ενώ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον πληθωρισμό και την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Στις 11:20, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 888,79 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,53%, με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και να διαμορφώνεται στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Η ενεργειακή κρίση προβληματίζει τις αγορές καθώς θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης με τους επενδυτές να προχωρούν με επιφυλακτικά βήματα, και να μην προχωρούν σε μεγάλες κινήσεις σε περιφερειακά Χρηματιστήρια όπως το ελληνικό. Παράλληλα το διεθνές περιβάλλον δημιουργεί αντίξοες συνθήκες, καθώς η απειλή του πληθωρισμού και της αύξησης επιτοκίων στις ανεπτυγμένες οικονομίες παραμένει στον ορίζοντα των επενδυτών

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,13%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+1,49%), με τον ΟΤΕ να ενισχύεται κατά 0,86%, ενώ η Aegean Airlines βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,78% και η Τέρνα Ενεργειακή 0,88%. Κέρδη 0,73% για την μετοχή της ΔΕΗ που βρίσκεται πλέον στα 8,95 ευρώ. Οριακές απώλειες 0,14% για την Ελλάκτωρ.

Στον τραπεζικό κλάδο που σημειώνει άνοδο 0,57%, ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη 1,06%, και ακολουθεί η Εθνική που καταγράφει άνοδο 0,72%. Οριακά κέρδη 0,19% σημειώνει η Eurobank και η Τρ. Πειραιώς με 0,07%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,24%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,81%), ενώ οριακές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,08%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,05%). Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 8 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +4,48% και ΚΡΙ-ΚΡΙ +2,13%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου -7,45% και Reds -5,69%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.