ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Με στήριξη από τις τράπεζες διατηρεί την ανοδική δυναμική το ΧΑ

Παρά την ανοδική τροχιά που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης περιορίζει τα κέρδη του εν μέσω αναιμικής συναλλακτικής δραστηριότητας. Κέρδη άνω του 1% για Alpha Bank, Τιτάν, Aegean και Jumbo.

Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές έχουν ανοίξει βηματισμό και διευρύνουν τα κέρδη τους ξεπερνώντας το υψηλό δυο εβδομάδων, η χρηματιστηριακή αγορά στην Αθήνα έχει κατεβάσει ταχύτητα και περιορίζει τα κέρδη της, με την συναλλακτική δραστηριότητα να συνεχίζει χαμηλά, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.

O Γενικός Δείκτης στις 15:15, διαμορφώνεται στις 885,41 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 18,5 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις στις 891 μονάδες (+0,78%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,14%. Αντιστράφηκε η εικόνα του ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις περισσότερες μετοχές να έχουν περάσει στο «κόκκινο». Ειδικότερα, η μετοχή της Τιταν συνεχίζει ανοδικά με κέρδη 1,62% και η Aegean βρίσκεται υψηλότερα κατά 1,78% και η Jumbo κερδίζει 1,55%. Η μετοχή των ΕΛΠΕ ενισχύεται κατά 0,83% με τον ΑΔΜΗΕ να ανεβαίνει 0,60%.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Mytilineos που υποχωρεί κατά 1%, και του ΟΛΠ 0,95%, ενώ πτώση 0,54% σημειώνει και η μετοχή της ΕΧΑΕ, και η ΔΕΗ έχοντας χάσει πλέον τα πρωινά της κέρδη υποχωρεί κατά 0,45%. Οριακές απώλειες 0,11% και 0,18% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αντίστοιχα.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει περιορίσει τα κέρδη του με τον κλαδικό δείκτη να κινείται στο +0,25%. Ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη 1,11%, και ακολουθεί η Τρ. Πειραιώς με οριακά κέρδη 0,14%. Με αρνητικό πρόσημο κινείται η μετοχή της Εθνικής καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,17%, ενώ η Eurobank υποχωρεί κατά 0,47%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,22%) και των Τροφίμων (+0,65%) , ενώ πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,30%). Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 1.797.013 και 1.435.295 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 1,972 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 1,913 εκατ. ευρώ.

 Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 56 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΑΕΝΕΚ (πο) +5,56% και Μύλοι Κεπενού +4,48%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ -20,00% και Moda Bango -5,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
ΑΓΟΡΕΣ

Το παράδοξο στο Χρηματιστήριο: «Κρατάει» ο Γ. Δείκτης, διορθώνουν οι μετοχές

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει από το υψηλό που σημείωσε στις 04.02 μικρές απώλειες κοντά στο -5% ωστόσο πολλές μετοχές υποχωρούν αισθητά περισσότερο. Πίνακες με την ακτινογραφία των αποδόσεων των μετοχών.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Γύρισε σε άνοδο με κέρδη σε τράπεζες και blue chips

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις πρωινές απώλειες και κινείται ανοδικά, με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 2.290 μονάδες. Στήριξη δίνουν Titan και Metlen, μικτά πρόσημα στις τράπεζες, ενώ αυξημένος είναι ο όγκος σε Eurobank και Alpha Bank.
Κατάστημα Eurobank ATM
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αγορά 1,79 εκατ. ιδίων μετοχών με μέση τιμή τα 4,13 ευρώ

Η Eurobank αγόρασε 1.788.139 ίδιες μετοχές στο Χ.Α. την εβδομάδα 9–13/2/2026, με μέση τιμή 4,1255 eyr;v και συνολικό κόστος 7,38 εκατ. Μετά τις αγορές κατέχει 14.229.216 ίδιες μετοχές. Οι συναλλαγές έγιναν μέσω Eurobank Equities.