ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο με «καύσιμα» από ΔΕΗ και τράπεζες

Πορεία καλύτερη των ευρωπαΪκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με το επίπεδο των 900 μονάδων. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ με κέρδη 1,75%, αλλά παραμένει χαμηλά η αξία των συναλλαγών.

Η πολύ καλή πορεία τόσο των τραπεζικών μετοχών όσο και του τίτλου της ΔΕΗ οδηγεί υψηλότερα την εγχώρια αγορά, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται μία ανάσα από το επίπεδο των 900 μονάδων και να συνεχίζει να ακολουθεί πορεία καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,21% και ο DAX κινείται μόλις 0,16% υψηλότερα. 

Στις 15:38 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,65% στις 897,10 μονάδες, μία ανάσα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 897,28 μονάδων, ενώ το χαμηλό διαμορφώθηκε στις 890,47 μονάδες. «Αγκάθι» η σχετικά χαμηλή αξία συναλλαγών η οποία φθάνει στο επίπεδο των 30,37 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζουν να υπερισχύουν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 61 έναντι 41 πτωτικών. Κέρδη 0,70% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,62%. 

Παραμένει σε ανοδική πορεία ο τραπεζικός δείκτης, με κέρδη 0,76%, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να συνεχίζει να εμφανίζει την καλύτερη εικόνα, καθώς ενισχύεται 1,33%, ακολουθούμενη από τον τίτλο της Eurobank, με κέρδη 1,06%, ενώ οριακά κέρδη 0,09% εμφανίζει η Alpha Bank, με την Τράπεζα Πειραιώς να έχει άνοδο 0,90%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ η οποία ενισχύεται 1,75% μετά την απόλυτη στήριξη των μετόχων τόσο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όσο και για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Άλλωστε η αύξηση κεφαλαίου, από την οποία αναμένονται τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από την πώληση των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, συγκεντρώνουν στα ταμεία της επιχείρησης ποσό άνω των 2 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από της προσοχής των επενδυτών.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 2.913.755 και 2.211.975 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 3,547 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 2,695 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,63%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,78%), ενώ οριακή πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης της Τεχνολογίας (-0,04%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Yalco +9,71% και Ιντραλότ +3,92%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νίκας -9,92% και Χαϊδεμένος -8,09%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, πάνω από 4% οι απώλειες του Δείκτη

Στα επίπεδα των 860 μονάδων έχει κατρακυλήσει ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς η εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού αυξάνει τους κινδύνους για οικονομίες και αγορές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Sell-off λόγω μετάλλαξης στις αγορές, προς τις 860 μονάδες ο Γ. Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, με πτώση που πλησιάζει το 4%. Έντονες πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλη πτώση των τραπεζών. Πτώση στα futures του S&P 500 και στο πετρέλαιο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο αλλά με απουσία των επενδυτών από τις ΗΠΑ

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε πάλι τις 900 μονάδες, όμως ήταν αισθητά μειωμένη η αξία των συναλλαγών, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ξεχώρισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται ανοδικά αλλά με αναιμική αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, αλλά ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 23 εκατ. σε μία ένδειξη χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.