ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διατηρούνται οι πιέσεις για το Χρηματιστήριο με εκ νέου χαμηλό τζίρο

Αρνητική πορεία για σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση μόνο τις μετοχές των ΕΤΕ και Lamda που έχουν οριακή άνοδο, με τον Γενικό Δείκτη, όμως, να διατηρείται υψηλότερα από τις 900 μονάδες.

Σταθερά σε πτωτική πορεία κινείται η εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται όμως υψηλότερα των 900 μονάδων και να σημειώνει απώλειες υψηλότερες από τις αντίστοιχες που εμφανίζουν οι διεθνείς αγορές, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,2%, ενώ ο γερμανικός DAX μόλις 0,07%. 

Στις 13:50 ο Γενικός Δείκτης αποδυναμώνεται 0,47% στις 903,85 μονάδες, έχοντας σημειώσει ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 908,44 μονάδες και χαμηλό στις 903,24 μονάδες. Σε μέτρια επίπεδα η αξία των συναλλαγών, καθώς φθάνει στα 22,22 εκατ. ευρώ, με επικράτηση των πτωτικών μετοχών οι οποίες φθάνουν στις 63 έναντι 32 που εμφανίζουν άνοδο. Πτώση 0,53% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται μόλις 0,08% χαμηλότερα. 

Ήπιες απώλειες 0,26% για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς μόνο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κινείται ανοδικά, έστω και κατά το οριακό +0,04%, ενώ αντίθετα πτώση 0,29% εμφανίζει η Eurobank, η Alpha Bank υποχωρεί 0,44%, ενώ στο -0,20% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Εν γένει οι διακυμάνσεις στις περισσότερες μετοχές είναι οριακές, ενώ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ο μόνος τίτλος, μαζί με αυτόν της ΕΤΕ που σημειώνει άνοδο είναι αυτός της Lamda Development στο +0,13%. Για μία ακόμη συνεδρίαση «βαρίδι» για την αγορά αποτελεί η μετοχή της Coca-Cola HBC με απώλειες 1,01% και με εξαιρετικά χαμηλή αξία συναλλαγών η οποία φθάνει μόλις λίγο πάνω από τις 49.500 ευρώ. Απώλειες 1,18% για την Ελλάκτωρ, στο -1% η ΔΕΗ, ενώ κατά 1,02% υποχωρεί η Τέρνα Ενεργειακή. 

Η σημερινή εικόνα της αγοράς διαφέρει πλήρως με αυτήν της συνεδρίαση της Τετάρτης, όπου υπήρξε ένα ανοδικό ξέσπασμα αλλά και «ξύπνημα» των τραπεζικών μετοχών, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Θετικό, βέβαια, παραμένει ότι ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να διατηρεί το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, ενώ πιθανώς οι επενδυτές διατηρούν και στάση αναμονής εξαιτίας και της αυριανής έκθεσης του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's για την ελληνική οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος προχώρησε σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τον περασμένο Απρίλιο στο «ΒΒ», με θετικές προοπτικές και ως εκ τούτου αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι μία δεύτερη αναβάθμιση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι και τόσο πιθανή. 

Βέβαια από τον Απρίλιο έως και σήμερα η ελληνική οικονομία έχει εμφανίσει πολύ καλύτερη πορεία, με πλειάδα διεθνών χρηματοοικονομικών ομίλων να προχωρούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την ανάπτυξη του 2021, ενώ τα τελευταία στοιχεία από τον τουρισμό, τον τομέα - κλειδί, για την ελληνική οικονομία είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 3.371.306 και 1.882.091 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 3,035 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 2,297 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+0,79%) και της Τεχνολογίας (+0,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,93%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,80%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Yalco +20,00% και Μαθιός Πυρίμαχα +12,00%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βαράγκης -20,00% και SATO -16,67%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, πάνω από 4% οι απώλειες του Δείκτη

Στα επίπεδα των 860 μονάδων έχει κατρακυλήσει ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς η εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού αυξάνει τους κινδύνους για οικονομίες και αγορές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Sell-off λόγω μετάλλαξης στις αγορές, προς τις 860 μονάδες ο Γ. Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, με πτώση που πλησιάζει το 4%. Έντονες πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλη πτώση των τραπεζών. Πτώση στα futures του S&P 500 και στο πετρέλαιο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο αλλά με απουσία των επενδυτών από τις ΗΠΑ

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε πάλι τις 900 μονάδες, όμως ήταν αισθητά μειωμένη η αξία των συναλλαγών, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ξεχώρισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται ανοδικά αλλά με αναιμική αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, αλλά ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 23 εκατ. σε μία ένδειξη χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.