ΓΔ: 880 0.09% Τζίρος: 9.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:43:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ήπιες ανοδικές τάσεις και επιφυλακτικές κινήσεις πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων καταγράφονται στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:15, διαμορφώνεται στις 907,40 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,21% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 6,02 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία που θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ. Παράλληλα ο οίκος Morgan Stanley αν και υποβάθμισε ήπια τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες αγορές εκτός της Ελλάδας.  Ωστόσο στηρίζει το ελληνικό story για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,87%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,18%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,95%), και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 0,51%. Αντιθέτως σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Ελλάκτωρ με απώλειες 0,56%, η Motor Oil έχει πτώση 0,40% ενώ η Aegean βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,39%.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει μικρή άνοδο 0,15%, με την μετοχή της Εθνικής να ενισχύεται κατά 0,48% και ακολουθεί η Τρ. Πειριαώς με κέρδη 0,47% ενώ η Alpha Bank σημειώνει οριακή άνοδο 0,13%. Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της Eurobank με οριακές απώλειες 0,13%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,22%) και των Ασφαλειών (+1,05%) , ενώ πτώση καταγράφουν οι δείκτες του πετρελαίου (-0,24%) και των Τροφίμων (-0,11%).

Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 12 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μουζάκης +8,54% και ΣΙΔΜΑ +6,90% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νίκας -6,43% και Μοτοδυναμική -1,80%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Παγώνει» το ΧΑ η ακραία μεταβλητότητα, δεύτερη ημέρα χαμηλών συναλλαγών

Κέρδη 2,36% για τον Γενικό Δείκτη σε εβδομαδιαία βάση, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές καθώς η άνοδός τους ξεπέρασε το 4%. Προβληματίζει η χαμηλή αξία των συναλλαγών, που άγγιξε σήμερα οριακά τα 50 εκατ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips ωθούν πάνω από τις 880 μονάδες τον Δείκτη

Με ώθηση από την ανοδική αντίδραση της Wall Street και των ευρωπαϊκών αγορών η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινείται πάνω από τις 880 μονάδες. Αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές και κέρδη για Coca Cola HBC, Jumbo, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εκμηδένισε τις απώλειες ο Δείκτης με κούρσα πριν το κλείσιμο

Αστάθεια και έντονη μεταβλητότητα στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω της μετάλλαξης Όμικρον απομάκρυναν τους επενδυτές από το ΧΑ και προκάλεσαν μείωση της αξίας των συναλλαγών κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ.