ΓΔ: 879.44 0.02% Τζίρος: 13.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:04:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγει βηματισμό ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από blue chips και τράπεζες

Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ στην ελληνική αγορά που ενισχύεται από το ανοδικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Ώθηση στον δείκτη από ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συνεχίζει να κινείται με ήπιους ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας σταθεροποιηθεί πάνω από τις 900 μονάδες, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές και την θετική πορεία των τραπεζικών μετοχών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:50, διαμορφώνεται στις 909,29 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,42% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 22,91 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία που θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ. Παράλληλα ο οίκος Morgan Stanley αν και υποβάθμισε ήπια τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες αγορές εκτός της Ελλάδας.  Ωστόσο στηρίζει το ελληνικό story για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,88%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,57%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,44%), και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 1,18%. Η μετοχή της Coca Cola HBC σημειώνει άνοδο 0,68% και ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,91%, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει κέρδη 0,74% και βρίσκεται στα 9,47 ευρώ. Αντιθέτως ελάχιστες είναι οι μετοχές που βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος με την μετοχή της Ελλάκτωρ να καταγράφει απώλειες 0,21%, η Motor Oil έχει πτώση 0,80% και τα ΕΛΠΕ 0,65% ενώ ο ΟΛΠ σημειώνει οριακή πτώση 0,11%.

Ο τραπεζικός κλάδος που διατηρεί το θετικό μομέντουμ των τελευταίων ημερών σημειώνει μικρή άνοδο 0,26%, με την μετοχή της Εθνικής να ενισχύεται κατά 0,78% και ακολουθεί η Eurobank με κέρδη 0,24% ενώ ουσιαστικά αμετάβλητες παραμένουν Alpha Bank με οριακά κέρδη 0,09% και η Τρ. Πειραιώς με 0,07%

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,22%) και των Ασφαλειών (+1,05%) , ενώ πτώση καταγράφουν οι δείκτες του πετρελαίου (-0,24%) και των Τροφίμων (-0,11%). Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μουζάκης +8,54% και ΣΙΔΜΑ +6,90% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νίκας -6,43% και Μοτοδυναμική -1,80%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Παγώνει» το ΧΑ η ακραία μεταβλητότητα, δεύτερη ημέρα χαμηλών συναλλαγών

Κέρδη 2,36% για τον Γενικό Δείκτη σε εβδομαδιαία βάση, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές καθώς η άνοδός τους ξεπέρασε το 4%. Προβληματίζει η χαμηλή αξία των συναλλαγών, που άγγιξε σήμερα οριακά τα 50 εκατ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips ωθούν πάνω από τις 880 μονάδες τον Δείκτη

Με ώθηση από την ανοδική αντίδραση της Wall Street και των ευρωπαϊκών αγορών η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινείται πάνω από τις 880 μονάδες. Αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές και κέρδη για Coca Cola HBC, Jumbo, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.