ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

«Στασιμότητα» στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα

Περιορισμένη η δραστηριότητα στην αγορά, με τη μετοχή των ΕΛΠΕ να ακολουθεί την καλύτερη πορεία και να έχει κέρδη άνω του 2%, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει εντός περιορισμένου εύρους διακύμανσης.

Διάθεση για σχεδόν απόλυτη σταθεροποίηση εμφανίζει η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται εντός περιορισμένου εύρους διακύμανσης και με εξαιρετικά ήπιες μεταβολές, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται απόλυτα απρόθυμοι για οποιαδήποτε «γενναία» κίνηση είτε αυτή αφορά αγορά ή πώληση τίτλων. Πάντως το ΧΑ ακολουθεί πορεία καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,35%. 

Στις 13:17 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη μόλις 0,12% στις 903,19 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υψηλότερη τιμή στις 904,88 μονάδες (+0,31%) και κατώτερη τιμή στις 901,83 μονάδες (-0,03%). Ήπια κινείται η αξία των συναλλαγών στα 17,45 εκατ. ευρώ, με ποσό άνω των 2,6 εκατ. ευρώ να αφορά πακέτα. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%. Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 45 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Στο +0,41% διαμορφώνεται το τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,73%, την Alpha Bank να ενισχύεται 0,77%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,41% υψηλότερα, ενώ αντίθετα απώλειες 1,27% σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς. Πάντως σε πλήρη αντίθεση με τη μετοχή της Πειραιώς κάτι παραπάνω από επιτυχημένη είναι η σημερινή έκδοση του πρώτου «πράσινου» ομολόγου της τράπεζας, καθώς οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η άντληση του ποσού των 500 εκατ. ευρώ. Πτωτική πορεία και για τη μετοχή της Attica Bank, με απώλειες 0,51%, εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων για τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν αναφορικά με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση την καλύτερη πορεία εμφανίζουν οι τίτλοι των των ΕΛΠΕ (+2,17%), Elvalhalcor (+1,32%) και ΑΔΜΗΕ (+0,98%), ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ (-1,54%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,42%) και Viohalco (-1,22%). 

Η σημερινή πορεία της αγοράς δείχνει ότι οι επενδυτές μάλλον ξεκίνησαν νωρίτερα την... αργία της 28ης Οκτωβρίου, με τον Οκτώβριο, πάντως, να παραμένει ένας πολύ καλός μήνας για το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου έχει εμφανίζει καλή εικόνα και έχει κατορθώσει να κλείσει τις «πληγές» που δημιούργησε ο Σεπτέμβριος.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 2.240.952 και 923.235 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 2,064 εκατ. ευρώ και η Jumbo με 1,972 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,34%) και της Τεχνολογίας (+1,12%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (-0,83%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,50%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λανακάμ +13,56% και Κυριακούλης+5,56%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δούρος -16,67% και Χαϊδεμένος -8,89%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, πάνω από 4% οι απώλειες του Δείκτη

Στα επίπεδα των 860 μονάδων έχει κατρακυλήσει ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς η εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού αυξάνει τους κινδύνους για οικονομίες και αγορές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Sell-off λόγω μετάλλαξης στις αγορές, προς τις 860 μονάδες ο Γ. Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, με πτώση που πλησιάζει το 4%. Έντονες πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλη πτώση των τραπεζών. Πτώση στα futures του S&P 500 και στο πετρέλαιο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο αλλά με απουσία των επενδυτών από τις ΗΠΑ

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε πάλι τις 900 μονάδες, όμως ήταν αισθητά μειωμένη η αξία των συναλλαγών, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ξεχώρισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται ανοδικά αλλά με αναιμική αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, αλλά ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 23 εκατ. σε μία ένδειξη χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.