ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ανοδική κίνηση στο ΧΑ με ισχυρή ΔΕΗ και κινητικότητα στις τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τίτλο της ΔΕΗ, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 1,4%, ενώ η εγχώρια αγορά υπεραποδίδει σε σύγκριση με τα διεθνή χρηματιστήρια τα οποία κινούνται σταθεροποιητικά.

Η πολύ καλή πορεία τόσο των τραπεζικών μετοχών όσο και του τίτλου της ΔΕΗ οδηγεί υψηλότερα των 910 μονάδων τον Γενικό Δείκτη, με την εικόνα της αγοράς να είναι καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τα οποία κινούνται σταθεροποιητικά, εν αναμονή της Fed και ο Stoxx 600 υποχωρεί μόλις 0,01%. 

Στις 11:47 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,74% στις 911,13 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 16,89 εκατ. ευρώ χάρη και σε τέσσερα πακέτα των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ. Απόλυτη επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 61 έναντι 17 πτωτικών. Κέρδη 0,92% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο +0,32% κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Ανοδική πορεία για τον τραπεζικό δείκτη με κέρδη 1,47%, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση ξεχωρίζει ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 1,75%, ενώ τον ακολουθούν Eurobank και Alpha Bank με άνοδο 1,53% και 1,54% αντίστοιχα, με την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο 0,48%, ενώ σημανιτκά κέρδη 2,35% εμφανίζει ο τίτλος της Attica Bank, εν αναμονή και της σημερινής συνεδρίασης της διοίκησής της  για να αποφασίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, όροι που μάλλον θα καθορίσουν αν θα έχουμε ή όχι ιδιωτική συμμετοχή στην αύξηση. 

Αλλαγή τάσης για τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία χθες παρά τις εντυπωσιακές ειδήσεις της ΑΜΚ, με κάλυψη των 1,35 δισ. ευρώ από την πρώτη ώρα που άνοιξε το βιβλίο προσφορών δεν ήταν και τόσο «κινητική». Σήμερα, όμως, ο τίτλος της επιχείρησης «παίρνει κεφάλι» στο Χρηματιστήριο, με κέρδη 2,32% και φθάνοντας στις 9,420 μονάδες, δηλαδή αρκετά υψηλότερα από το υψηλό επίπεδο του εύρους προσφοράς στην ΑΜΚ που είναι τα 9 ευρώ.  Το βέβαιο είναι ότι η έκδοση της ΔΕΗ οδεύει για υπερκάλυψη ρεκόρ, καθώς χθες οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 3,2 δισ. ευρώ! Σε περίπου 200 με 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν οι προσφορές και στο ελληνικό βιβλίο που σημαίνει ότι οι συνολικές προσφορές θα προσεγγίσουν τα 3,5 δισ. ευρώ έναντι του 1,35 δισ. ευρώ που ζητά η εταιρεία. Οι πιο αισιόδοξοι της εταιρείας ελπίζουν ακόμα και για 4 δισ. 

Αντίθετα πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Coca-Cola HBC, με απώλειες 0,59% και σταθερά χαμηλή αξία συναλλαγών, παρά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά της έσοδα αυξήθηκαν 17% στο γ' τρίμηνο του έτους. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Moda Bango +5,36% και Profile +4,23% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού -5,50% και Μύλοι Λούλη -3,13%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,22%) και των Ταξιδιών (+1,10%), ενώ οριακές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,11%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,02%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Σε διεθνή θύελλα τα χρηματιστήρια, βαριές οι απώλειες για τον Γ. Δείκτη

Σε ζώνη διόρθωσης ο S&P 500 με απώλειες που ξεπερνούν το 10% από τα υψηλά του Ιανουαρίου. Ανησυχίες για Fed και Ουκρανία. Γενικευμένες ρευστοποιήσεις στο ΧΑ, που έχασε την στήριξη των 920 μονάδων.
ΑΓΟΡΕΣ

«Βούτηξε» προς τις 920 μονάδες το ΧΑ με απώλειες άνω του 3% στις τράπεζες

«Ταυτίζεται» με το διεθνές sell off η εγχώρια αγορά, με το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με αρνητικό πρόσημο, λόγω των φόβων για τις κινήσεις της Fed αλλά και της κρίσης στην Ουκρανία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεθνής οπισθοχώρηση στα χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, πάνω από 1% η πτώση για τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα. Τέσσερις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων προβλέπει φέτος η Goldman Sachs, ανησυχία και για την Ουκρανία.