ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο κόντρα στην πτώση των διεθνών αγορών

Νέα προσπάθεια από τον Γενικό Δείκτη να ανακτήσει το επίπεδο των 880 μονάδων, ενώ προσπαθεί να αντισταθεί στις «εισαγόμενες» πιέσεις, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Αξιοσημείωτη... αντοχή στις εισαγόμενες πιέσεις εμφανίζει η ελληνική αγορά, η οποία κινείται ανοδικά, σε πλήρη αντίθεση με τις σημαντικές απώλειες που εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί άνω του 1%, καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Όμικρον και τυχόν περαιτέρω επιδείνωση της πανδημίας. 

Ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες λίγο πάνω από το 0,3%, στις 11:25 ενισχύεται 0,30% στις 879,84 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 7,69 εκατ. ευρώ, ενώ ισορροπία δυνάμεων υπάρχει μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών με το ισοζύγιο να είναι 34 προς 33. Κέρδη 0,25% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης έχει άνοδο 0,21%. 

Ήπια ανοδικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης, με κέρδη 0,28%, καθώς μεικτή εικόνα εμφανίζουν οι τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,05%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,40%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,07% χαμηλότερα, ενώ την καλύτερη πορεία ακολουθεί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία βρίσκεται στο +1,08%. 

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεάμηνου των ελληνικών τραπεζών έδειξε ότι επιστρέφουν στην κανονικότητα, έχοντας αφήσει πίσω τους την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs). Το 2021 μοιάζει να είναι ένα έτος - ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες, με κεντρικό στόχο των διοικήσεων για το 2022 είναι η επίτευξη υψηλής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων - κερδοφορίας και η διανομή μερίσματος, μετά από 14 χρόνια ισχνών αγελάδων. 

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές των Titan και Motor Oil που ενισχύονται άνω του 1%, ενώ ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Mytilineos, ΟΤΕ και Aegean.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,50%) και του Εμπορίου (+1,01%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,69%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,67%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Reds +4,95% και Κέκροψ +2,46% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ -4,76% και Μαθιός Πυρίμαχα -3,64%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκόνταψε» στις 870 μονάδες ο Δείκτης, «βάρυνε» την αγορά ο ΟΤΕ

Διαθέσεις για ανοδική αντίδραση έδειξε η αγορά με τη βοήθεια και του βελτιωμένου διεθνούς κλίματος. Κέρδισαν έδαφος οι τραπεζικές μετοχές, δέχτηκε πίεση ο ΟΤΕ. Ισχυρό σημείο αντίστασης αποδείχτηκαν οι 870 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και υψηλή κεφαλαιοποίηση οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό πίεση τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Σαφής η επικράτηση των πωλητών, μέτρια η αξία συναλλαγών. Το γύρισμα της Coca Cola σε θετικό πρόσημο βοήθησε στη μείωση των απωλειών του Γενικού Δείκτη. Viohalco και Titan διασώθηκαν με θετικό κλείσιμο.