ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Ανοίγει βηματισμό το ΧΑ, με κέρδη άνω του 2% για ΕΤΕ, ΔΕΗ και Πειραιώς

Θετική στροφή για σχεδόν το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, ενώ στην καλή πορεία της αγοράς συνεισφέρει και η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη κοντά στο 1%.

Με τις μετοχές Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και ΔΕΗ η αγορά ξεφεύγει από το αρχικό στενό εύρος διακύμανσης και κινείται σημαντικά υψηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 965 μονάδων, ενώ σε καλή  πορεία κινείται και η αξία των συναλλαγών. Την ίδια ώρα ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται μόλις 0,08%, ενώ κέρδη κοντά στο 0,2% σημειώνουν τα futures της Wall Street. 

Στις 15:20 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,54% στις 965,54 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να φθάνει στις 966,98 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 42,07 εκατ. ευρώ. Ισορροπία μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών καθώς το ισοζύγιο διαμορφώνεται στις 50 προς 42. Κέρδη 0,65% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται κατά 0,04%. 

Κάλυψε όλες τις αρχικές του απώλειες ο τραπεζικός δείκτης και εμφανίζει, πλέον, κέρδη 0,91%, με Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς να πρωταγωνιστούν με κέρδη 2,05%. Στο +0,56% η μετοχή της Alpha Bank, ενώ οριακές απώλειες 0,09% σημειώνει ο τίτλος της Eurobank. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με τα κέρδη της να φθάνουν στο 2,23%, ενώ στήριξη στην αγορά προσφέρει και ο ΟΤΕ με άνοδο 0,79% αλλά και η πλήρης στροφή της Coca-Cola HBC η οποία ενισχύεται 0,10%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε απώλειες που ξεπερνούσαν το 1%. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πίεσεις δέχεται η μετοχή της Sarantis με απώλειες άνω του 1%. 

Η αγορά όπως δείχνει η πορεία της δεν τρόμαξε από την εκτίμηση της Κομισιόν ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει φέτος στο 3,1%, έχοντας προεξοφλήσει την πορεία του. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,28%) και των Τραπεζών (+1,27%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,58%) και της Υγείας (-0,43%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Πειραιώς και η Eurobank με 2.650.559 και 2.512.143 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 4,515 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 3,821 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Frigoglass +12,96% και ΑΝΕΚ +4,52%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Yalco -11,35% και Λεβεντέρης -5,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοίγει βηματισμό ο Γενικός Δείκτης εν μέσω θετικού κλίματος στις αγορές

Πάνω και από τις 790 μονάδες ο Δείκτης, με υπεραπόδοση των τραπεζικών μετοχών με επικεφαλής την Εθνική. ανοδική κίνηση στην Ευρώπη, ενώ θετικά αξιολογείται η απομάκρυνση του σεναρίου πρόωρων εκλογών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με «καύσιμα» από τις τράπεζες διατηρείται το ανοδικό μομέντουμ στο ΧΑ

Οι τράπεζες μετά τη χθεσινή βουτιά που έφτασε το 9% προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και ενισχύονται σχεδόν 3% διατηρώντας την ανοδική ορμή του Γενικού Δείκτη. Κέρδη πάνω από 1% για Lamda, Mytilineos, ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και Coca Cola HBC ανοίγουν τον βηματισμό για τον Γενικό Δείκτη

Διευρύνει τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη που ξεπερνάνε το 2% για τις τραπεζικές μετοχές ενώ πάνω από 1,5% η άνοδος για ΔΕΗ, Mytilineos και ΟΤΕ.