ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Κέρδη για το Χρηματιστήριο με «μοχλό» ώθησης τράπεζες και ενέργεια

Κέρδη άνω του 1% για τις τραπεζικές μετοχές, με «ηγέτη» την Εθνική η οποία ενισχύεται άνω του 2%. Θετική πορεία και για τους τίτλους ΔΕΗ και ΕΛΠΕ, ενώ διατηρούνται οι πιέσεις για Coca-Cola HBC.

Πορεία ανάλογη με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει στο επίπεδο των 950 μονάδων, με σταθερούς πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, ενώ σημαντική άνοδο εμφανίζει και ο τίτλος της ΔΕΗ. Ανάλογα θετικές τάσεις επικρατούν και στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,8%. 

Στις 11:02 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,68% στις 950,70 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 6,18 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 51 έναντι μόλις 9 που κινούνται με αρνητικό πρόσημο. Άνοδος 0,70% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά 0,97% υψηλότερα κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν, εκ νέου, οι τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 1,49%. Κέρδη 1,70% για την Alpha Bank, στο +0,92% κινείται η Eurobank, ενώ άνοδο 2,02% εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 1,48% υψηλότερα. 

Κέρδη σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν πέραν των τραπεζών οι τίτλοι των ΕΛΠΕ (+1,79%) και ΔΕΗ (+1,14%). Παραμένουν οι πιέσεις, αν και μειωμένες σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, για την Coca-Cola HBC με πτώση 0,37%.

Η εγχώρια αγορά, όπως και οι διεθνείς, παρά την αρχική έντονα αρνητική αντίδραση στις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, επιστρέφει σε καλή πορεία, με τους επενδυτές, πάντως, να συνεχίζουν να παρακολουθούν τα δρώμενα μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, ενώ οι  μέχρι στιγμής κυρώσεις που έχουν ανακοινωθεί εκτιμάται ότι δεν θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία. 

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,60%) και των Τραπεζών (+1,32%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +4,76% και Ίλυδα +4,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Mevaco -1,95% και Reds -0,98%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραδόθηκε στους πωλητές το ΧΑ, ισχυρότατες πιέσεις σε Ευρώπη - Wall Street

Με πτώση -1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Καλύτερη των ξένων αγορών η εικόνα του Γ. Δείκτη με πτώση -9% στο α' εξάμηνο έναντι -20% του DAX και -21% του S&P 500.