ΓΔ: 804.31 1.46% Τζίρος: 2.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Ελλάκτωρ και Motor Oil

Μετά από αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή των μετοχών μέχρι να υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά την εξαγορά του μετοχικού ποσοστού των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης από το πρωί έχουν τεθεί οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Motor Oil έπειτα από σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς μέχρις ότου να υπάρξει ενημέρωση για την πιθανή υλοποίηση της εξαγοράς του 30% που κατέχουν οι Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετά από σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών».

Το Business Daily είχε αναφερθεί στις αρχές της εβδομάδας για επικείμενες εξελίξεις στην εταιρία, με τους εφοπλιστές Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη έπειτα από την πολύμηνη σκληρή κόντρα με την ολλανδική Reggeborgh η οποία έχει τον έλεγχο της Ελλάκτωρ να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν μεταβιβάζοντας το πακέτο μετοχών που κατέχουν στον όμιλο Βαρδινογάννη.

Σημειώνεται ότι Δ. Μπάκος – Γ. Καϋμενάκης ελέγχουν, μέσω της Greenhill Investments, περίπου το 30% της Ελλάκτωρ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική συμφωνία έχει «κλειδώσει» και είναι πιθανό να υπάρξουν τελικές ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Η είσοδος της οικογένεια Βαρδινογιάννη θα ενδυναμώσει ουσιαστικά την Ελλάκτωρ σε μια περίοδο που η εταιρία βρίσκεται στη μάχη της διεκδίκησης της Αττική Οδού αλλά και άλλων σημαντικών έργων υποδομής. Παράλληλα βάζει τέλος στη σύγκρουση των δυο μεγαλομετόχων (Reggeborgh -Greenhil) η οποία αποτελούσε εμπόδιο για την προσπάθεια εξυγίανσης της Ελλάκτωρ και ανάκτησης της εμπιστοσύνης. 

Η μετοχή της εταιρίας είχε κινηθεί έντονα ανοδικά τις προηγούμενες ημέρες, παρά την γενικότερη υποχώρηση της αγοράς, ενώ και χθες η μετοχή της Ελλάκτωρ έκλεισε με άνοδο +0,95% παρά τις μεγάλες απώλειες του Γενικού Δείκτη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Οι πωλητές επικρατούν στο Χρηματιστήριο, βαρύ κλίμα στις διεθνείς αγορές

Ξεπερνούν το 1% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη και το 2% η πτώση του τραπεζικού, ενώ «σήμα» υποχώρησης δίνουν διεθνώς τα futures των αμερικανικών δεικτών. Μικρότερες οι απώλειες στην Ευρώπη, μειώνονται τα κέρδη του Μιλάνου.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, «βουτιά» η στερλίνα, άνοδος στο Μιλάνο

Κέρδη άνω του 1% για τον ιταλικό FTSE MIB στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων, ενώ διατηρούνται οι πιέσεις στην εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κάτω από τις 800 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταβλητότητα και διατήρηση του αρνητικού κλίματος

Στο αρνητικό διεθνές κλίμα προστίθεται και η ανησυχία για τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας και το κατά πόσο θα εφαρμόσει, όπως έχει υποσχεθεί, οικονομική πολιτική ανάλογη με αυτήν του Μ. Ντράγκι.
ΑΓΟΡΕΣ

Στη δίνη του διεθνούς sell off το ΧΑ, μεγάλες πιέσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκεται σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Μάχη για να κρατήσει τις 800 μονάδες από τον Γεν. Δείκτη.