ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανόδου συνέχεια για το ΧΑ, με ώθηση από τη μετοχή της Coca-Cola HBC

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τη μετοχή της Coca-Cola HBC, ενώ ξεχωρίζει και ο τίτλος της Alpha Bank με άνοδο στο +1,07%. Πέριξ των 880 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, παραμένει χαμηλή η αξία συναλλαγών.

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η αγορά για μία ακόμη συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πέριξ του επιπέδου των 880 μονάδων, ενώ ώθηση δέχεται από την πολύ καλή πορεία τόσο της μετοχής της Coca-Cola HBC, όσο και από αυτήν της Alpha Bank.

Ταυτόχρονα το ΧΑ ακολουθεί πορεία καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες χθες κινήθηκαν ισχυρά ανοδικά όπως και η Wall Street, μετά τη διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Κέρδη 0,14% εμφανίζει ο Stoxx 600, ενώ στο -0,21% κινείται ο γερμανικός DAX. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:11 διαμορφώνεται στις 8880,26 μονάδες έχοντας άνοδο 0,55%, ενώ ξεκίνησε τη συνεδρίαση με ενίσχυση που ξεπερνούσε το 1%,  με την αξία των συναλλαγών στα 5,52 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 56 έναντι 11 που εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο. Στο +0,59% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,34%. 

Κέρδη 0,65% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,07%, τη Eurobank να ενισχύεται 0,63%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 0,34%, ενώ στο -0,67% κινείται η Τρ. Πειραιώς. Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν σταθερά στο προκήνιο, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων μεγεθών α' εξαμήνου, αλλά και το γεγονός ότι κορυφαία τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι οι τράπεζες θα έχουν πολλαπλά οφέλη από την ανάκαμψη του τομέα των ακινήτων.

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τίτλο της Coca-Cola HBC, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των μεγεθών της για το α' εξάμηνο, ενώ παράλληλα έδωσε guidance για κέρδη προ φόρων μεταξύ 740 και 820 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους. Ήπια ανοδική κίνηση εμφανίζουν οι υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές με τη ΔΕΗ στο +0,58%, τον ΟΤΕ με οριακά κέρδη 0,06%, ενώ στο +0,52% κινείται ο ΟΠΑΠ. 

Το Χρηματιστήριο κατέκτησε χθες νέο υψηλό διμήνου με τράπεζες και blue chips να είναι οι βασικές «προωθητικές δυνάμεις», ενώ αυτή κατέφθασε μετά την επίσημη ανακοίνωση για έξοδο της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία αλλά και την υποχώρηση ανεργίας με ταυτόχρονη ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής. 

Το «κάψιμο» από πλευράς πρωθυπουργού των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο που είχαν προκαλέσει τεράστια ανασφάλεια σε όλη την επενδυτική κοινότητα, αλλά και τα πολύ καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα 1ου εξαμήνου των τραπεζών που ήταν τα ποιοτικότερα των τελευταίων πολλών ετών και έδειξαν ότι ο κλάδος γυρίζει σελίδα, είναι οι κύριοι καταλύτες της αλλαγής του σκηνικού στην αγορά από τα μέσα Ιουλίου και εντεύθεν. 

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+2,54%), της Υγείας (+1,60%) και των Τραπεζών (+1,36%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +3,96% και Λανακάμ +3,76%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης -3,85% και της ΕΥΔΑΠ -1,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική κίνηση και προσεκτική κατοχύρωση κερδών για το Χρηματιστήριο

Στις τραπεζικές μετοχές εστιάζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1,3%. Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές άνω του +2%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος για την Ευρώπη, ελπίδες για «αυτοσυγκράτηση» από τη Fed.