ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Συνεχίζει να ακολουθεί πορεία καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών αγορών το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει το επίπεδο των 840 μονάδων. Ξεχωρίζουν Eurobank και Jumbo με κέρδη άνω του 2%.

Επιστροφή σε κερδοφόρα πορεία για την εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να «βλέπει» το επίπεδο των 840 μονάδων, αλλά την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της Fed. 

Το ΧΑ, πάντως, συνεχίζει για μία ακόμη συνεδρίαση να κινείται καλύτερα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία άνοιξαν με ήπια άνοδο αλλά έχουν γυρίσει, πλέον, σε αρνητική τροχιά, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί 0,07%, ενώ στο -0,19% κινείται ο γερμανικός DAX

Στις 12:00 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,74% στις 839,51 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να φθάνει στα 7,77 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,97% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,60%. 

Στο +1,39% ο τραπεζικός δείκτης, όπου ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, στο +1,60% η Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,61% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,42% υψηλότερα. Στο +2,4% ο τίτλος της Attica Bank, η οποία ανακοίνωσε ότι η διαδικασία υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσης της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού η τράπεζα έλαβε τις προκαταρκτικές εκθέσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Με θετικό βηματισμό οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Coca-Cola HBC να έχει άνοδο 1,24%, τον ΟΤΕ στο +0,58%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 1,30%, ενώ κέρδη 1,35% εμφανίζει η ΔΕΗ. Στο +2,12% ο τίτλος της Jumbo, η οποία ανακοίνωσε χθες ιδιαίτερα θετικά μεγέθη α' εξαμήνου αλλά και την έκτακτη διανομή 0,385 ευρώ. Οριακά κέρδη 0,2% για τον τίτλο της Lamda, με τον επικεφαλής της Οδυσσέα Αθανασίου να τονίζει ότι οι πρώτες  εισπράξεις για τη Lamda Development από τα οικιστικά έργα στο Ελληνικό θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Κέρδη άνω του 2% και για την Epsilon Net, η οποία ανακοίνωσε αύξηση υψηλότερη του 70% για τζίρο και κερδοφορία στο α' εξάμηνο. 

Την ίδια ώρα η ελληνική οικονομία συνεχίζει να στέλνει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα, με τον τουρισμό να επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτηρισμό του ως «ατμομηχανή» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι τουριστικές εισπράξεις τον Ιούλιο ξεπέρασαν έστω και ελαφρά τις αντίστοιχες του 2019, με το 2022 να θέτει πλεόν υποψηφιότητα να καταστεί το νέο έτος - σταθμό για τον τομέα. 

Όμως οι επενδυτές, κυρίως τα ξένα κεφάλαια, δεν προχωρούν σε οποιαδήποτε επιθειτκή ενέργεια, είτε αυτή αφορά αγορά είτε πώληση μετοχών, περιμένοντας τις αυριανές αποφάσεις της Fed, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει αύξηση επιτοκίων κατά 0,75%. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ μπορεί να δικαιολογήσει μία αύξηση ακόμη και κατά 1%, η οποία θα ήταν μία πρωτόγνωρη κίνηση από την πλευρά της τράπεζα και σίγουρα δεν θα γίνει αποδεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τις αγορές. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματικές διακυμάνσεις στις αγορές, «μαζεύτηκαν» οι μεγάλες απώλειες

Η ανακοίνωση από την Τράπεζα της Αγγλίας για παρέμβαση στην αγορά ομολόγων και η φημολογία για αγορές ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ βελτίωσαν το αρχικά πολύ κακό κλίμα στις αγορές και περιόρισαν τις απώλειες των δεικτών. Στο -0,88% το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη.