ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Στα 25,6 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos η Eurobank Equities

Η Mytilineos εντάσσεται, πλέον, στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities, η οποία εκτιμά ότι θα συνεχίσει να εμφανίζει ισχυρή κερδοφορία και επέκταση στον τομέα των ΑΠΕ.

Στα 25,6 ευρώ από 24,80 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή – στόχο για τη Mytilineos η Eurobank Equities και ταυτόχρονα εντάσσει τη μετοχή μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της, καθώς θεωρεί ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τη δυναμική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών. 

Όπως σημειώνεται στην έκθεση η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 25% σε σύγκριση με το υψηλότερο επίπεδό της και κατά 3% το τελευταίο 12μηνο και πλέον η τιμή της κινείται «εκτός συγχρονισμού με τα θεμελιώδη μεγέθη». Παρά το ευμετάβλητο εξωτερικό περιβάλλον, η Mytilineos ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου (EBITDA +89% ετήσια βάση), προκαλώντας νέο γύρο θετικών αναθεωρήσεων. 

Η Eurobank Equities αυξάνει κατά περίπου 17% την εκτίμησή της για τα EBITDA στο διάστημα 2022 – 2024, ενώ τονίζει ότι η έγκαιρη εστίαση της διοίκησης στην ενεργειακή μετάβαση τοποθετεί τον όμιλο σε καλή θέση για να διατηρήσει τη σταθερή δυναμική κερδών.

Καθώς η Mytilineos στρέφει την εστίασή της προς τη συμβολή στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αναμένεται ότι τα «πράσινα EBITDA» θα αυξηθούν από 174 εκατ. το 2022 σε  περίπου 600 εκατ. έως το 2025, κυρίως λόγω του διευρυμένου παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ και της πιο «οικολογικής» παραγωγής αλουμινίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα «πράσινα EBITDA» θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% στο μείγμα του ομίλου το 2025, σε σύγκριση με μόλις 16% το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι αναλυτές της ελληνικής χρηματιστηριακής τονίζουν ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) δεν θα πρέπει να προκαλεί τρόμο στους επενδυτές, καθώς η Mytilineos έχει αντισταθμίσει τις τιμές πώλησης αλουμινίου για το 2022 - 23 σε αρκετά υγιή επίπεδα. H περαιτέρω πτωτική τάση για το LME είναι περιορισμένη, καθώς ο ραγδαία αυξανόμενος πληθωρισμός έχει οδηγήσει την καμπύλη του ταμειακού κόστους των χυτηρίων προς τα πάνω, κάτι που είναι πιθανό να οδηγήσει σε περιορισμό της προσφοράς. Προβλέπεται ότι τα EBITDA του τομέα Μεταλλουργίας θα φθάσουν στα 292 εκατ. 2022 (+83% σε ετήσια βάση) και θα σταθεροποιηθούν κοντά στα 270 εκατ. στο διάστημα 2023 – 2024. 

Παρά τις κανονιστικές τροποποιήσεις το 2022, ο τομέας P&G (ενέργεια και φυσικό αερίο) είναι καλά τοποθετημένος για να πλοηγηθεί στο δύσκολο σκηνικό και φαίνεται ότι θα προσφέρει αύξηση 46% ετησίως στα EBITDA. Η δραστηριότητα εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει επίσης αναδειχθεί σε ουσιαστικό παράγοντα κερδοφορίας, δεδομένης της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου, με τα EBITDA του 2022 από την προμήθεια φυσικού αερίου να φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. 

τομέας RSD ειδικεύεται σε έργα που σχετίζονται με τις ΑΠΕ, όπως εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας και έργα αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, με τη Mytilineos να βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την επιταχυνόμενη παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Αναμένεται ότι ο τομέας RSD (6,2GW ανεκτέλεστο έναντι μόλις 3GW το 2021) θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία, με τα EBITDA να φθάνουν κοντά στα 150 εκατ. το 2023 από μόλις 22 εκατ. το 2021. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη της Mytilineos

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

OTE, Cosmote
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equties: Εντός των εκτιμήσεων τα κέρδη του ΟΤΕ, τι προβληματίζει

Η μείωση του ποσού που επιστρέφεται στους μετόχους δημιουργεί αρνητική εντύπωση, σημειώνει η χρηματιστηριακή σχολιάζοντας τα μεγέθη του ΟΤΕ. Διατηρεί τη σύσταση «hold» και την τιμή - στόχο στα 16,60 ευρώ.